AJKULA KOD HURGADE UBILA I DRUGU ŽENU Zvanično potvrdilo egipatsko ministarstvo (VIDEO)
Printskrin

Sumnja se u to da je ajkula bila tako blizu obale jer je prethodno potonuo brod sa ovcama.

Dve žene su poginule u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i potvrdilo spekulacije koje su se juče pojavile na društvenim mrežama.

- Žene su napadnute dok su plivale - piše u objavi Ministarstva na Fejsbuku, navodi Arab News.

U objavi nisu objavljeni identiteti žena.

Guverner Crvenomorske oblasti Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u ovoj oblasti na tri dana "pošto je ajkula napala austrijsku turistkinju".

Egipatska ministarka zaštite životne sredine Jasmin Fuad uputila je preko svog Fejsbuk profila saučešće porodicama dveju nastradalih žena i navela da su ih ajkule napale dok su plivale, te da su vlasti oformile specijalne timove koji prikupljaju sve informacije u vezi sa napadom.

Navodi se da će se vršiti i ispitivanja koja bi trebala da istraže zašto su ajkule bile agresivne.

Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, plaža u Hurgadi potpuno je pusta. Jednu ženu ajkula je napala u blizini pontona, a drugu nešto dalje.

 

 

 

Saopšteno je da tim stručnjaka radi na identifikovanju uzroka i okolnosti napada i razloga ovakvog ponašanja ajkule.

Kako je za Telegraf.rs rekla T. M., koja se trenutno nalazi u Hurgadi, a koja je bila u vodi neposredno pre napada ajkule i svedočila jezivom prizoru, jedna od žena ostala je bez ruke i noge, a u vodi je bila oko 15 minuta jer spasioci tokom napada ajkule imaju zabranu ulaska u vodu.

Ističe da su u hotelu čuli informaciju da je potonuo brod na kom je bio veliki broj ovaca i da je to verovatno razlog zbog kog je akjula bila blizu obale.

Incidenti napada ajkula su retki u egipatskom Crvenom moru, a u javnosti je ostao zapamćen napad u kom su poginuli 12-godišnji ukrajinski dečak i egipatski turistički vodič u Ras Mohamedu, od kojih su obojici morali da amputiraju udove nakon brutalnih incidenta.

"Vraćam se ubrzo", bile su poslednje reči koje je izgovorila nesrećna Austrijanka Elizabet Skvajer (68) pre nego što je ušla u vodu u egipatskom letovalištu u Hurgadi gde je napala ogromna ajkula nakon čega je preminula.

Ona je izvučena iz vode, ali nažalost joj nije bilo spasa iako su lekari probali da je reanimiraju na licu mesta. Prebačena je u privatnu bolnicu, a veruje se da je preminula od "šoka", odnosno srčanog udara kao i usled velikog gubitka krvi.

Samo nekoliko trenutaka pre kobne nesreće, austrijska penzionerka šetala je u plićaku na plaži i svom partneru je rekla: "Vraćam se ubrzo". Ubrzo je nestala u vodi, a na površini oko nje se pojavila crvena mrlja.

Ubrzo je iz vode izronila ogromna ajkula koja je napala ženu, dok su ostali turisti u panici i strahu posmatrali nemili događaj sa plaže.

 

Na snimku napada koji je kružio po mrežama čuje se kako prestravljeni očevici komentarišu krvavi događaj.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading