OD SADA DOSTUPNA I OSOBAMA SA INVALIDITETOM Gold Gondola proširila kapacitete, mogu je koristiti i osetljive grupe
Foto: RINA

Sa Zlatibora stižu dobre vesti za sve one koji su tamo ili planiraju odmor na toj planini. Letnja sezona na ovoj planinskoj lepotici počela je 01. jula, a pripremljeni su brojni noviteti u kojima mogu uživati svi koji žele da uživaju u svim prirodnim lepotama koje Zlatibor nudi.

OD SADA DOSTUPNA I OSOBAMA SA INVALIDITETOM Gold Gondola proširila kapacitete, mogu je koristiti i osetljive grupe

Foto: RINA

 

 

Naime, Gold Gondola posle više od mesec dana pauze ponovo radi, a dodatna dobra vest je da su dodate nove kabine i od sada je žičara sa najdužom trasom u Evropi prilagođena i osobama sa invaliditetom.

Jedna od najdužih žičara na svetu na najmodernijoj vazdušnoj trasi dugoj devet kilometara, mnogobrojnim turistima koji posećuju Zlatibor, kako kažu, pruža nezaboravan pogled na živopisne pejzaže što smatraju neprocenjivim.

„Bili smo do vrha Tornika, krajolik je prelep, vredi ovo doživeti, posebno ovaj panoramski pogled na jezero ostavlja bez daha”, kažu turisti kako iz naših krajeva, tako i iz regiona.

Putovanjem koje traje oko sat vremena od centra Zlatibora, pa do vrha Tornika, zaokružuje se čitavo prirodno bogatstvo zalatiborskog kraja.

„Sve ono što smo pripremili za letnju sezonu animiraće sve goste Zlatibora da se provozaju ovom žičarom. Tu su prvenstveno od sadržaja zabava za decu, aktivni odmor, neke dodatne aktivacije na terenu, edukativne radionice, pa čak biće tu večernjih i noćnih vožnji gondolom koje ćemo upriličiti za naše goste” kazala je za RINU, Bojana Božanić, generalni direktor JP „Gold Gondola”, Zlatibor.

Imajući u vidu činjenicu da su ukinute epidemiološke mere, u jednu kabinu može se smestiti maksimum, odnosno deset putnika, koliko je predviđeno, a od sada je ovaj vid uživanja u vožnji najdužom žičarom prilagođen za sve kategorije ljudi.

„Od sada i osobe sa invaliditetom imaju mogućnost da se voze gondolom, upravo, ovih dana su se vozili neki od naših prijatelja i putnika. Osim što te osobe mogu bezbedno da se voze, takođe, mogu da izađu na vrh Tornika, da se prošetaju i da uživaju u svim onim aktivnostima i sadržajima koji su dostupni i koje planiramo da im omogućimo. Naravno, da radimo i da će sve bit prilagođeno i u duhu toga da i osobe sa invaliditetom mogu da uživaju”, istakla je Bojana Božanić, generalni direktor JP „Gold Gondola”, Zlatibor.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading