GUŽVE I TOKOM NOĆI Kolaps na ovim graničnim prelazima, čeka se i po nekoliko sati
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Prema rečima srpskih turista koji su se uputili prema Grčkoj, situacija na graničnim prelazima se menja iz sata u sat, ali većina njih je istakla da su kolone bile kilometarske, te i da su čekanja trajala više časova.

Sudeći prema snimcima sa kamera, kolone vozila jesu duge, ali se saobraćaj relativno brzo odvija, makar trenutno.

Na ulazak u Srbiju, čeka se 45 minuta.

Gužve su i tokom noći

Kada se radi o graničnom prelazu Evzoni, prema podacima na sajtu AMSM, zadržavanja na prelasku iz Severne Makedonije u Grčku, traju oko pola sata. Sa druge strane, naši državljani unutar grčkih grupa, kažu da su kolone velike, te i da je vreme prolaska oko sat vremena.

 

 

Slična situacija je i na Dojranu, gde je zadržavanje oko pola sata.

Na graničnom prelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, na izlazak iz zemlje se čeka oko pola sata, dok je veća gužva u suprotnom smeru, odnosno, na ulasku u Srbiju, gde se čeka i do sat vremena.

Na jednom od glavnih graničnih prelaza sa Mađarskom, na izlazak iz Srbije se čeka oko pola sata, dok je prilikom ulaska u našu zemlju, prema podacima sa AMSS-a, potrebno oko 45 minuta.

Prema podacima sa sajta AMSS, na izlazak iz Srbije, preko graničnog prelaza Kelebija, čeka se 30 minuta, koliko je potrebno i u suprotnom smeru.

Ni tokom noći nije bolja situacija

Putnička vozila na graničnom prelazu Batrovci prilikom ulaska u zemlju sinoć su čekala 45 minuta, na Gradini prilikom izlaska čekaju 30, dok na prelazu Kotroman čekaju 40 minuta.

 

 

Teretna vozila, prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova na Horgošu čekala su 120 minuta, a na Batrovcima i prelazu Sremska Rača 60, a na Kotromanu 40 minuta.

Savet vozačima

Podsećanja radi, pojačan intezitet saobraćaja na graničnim prelazima, normalan je za period jula i avgusta meseca koji se vode u turizmu kao piku turističke sezone. Jedan od saveta vozačima, jeste da prate kamere AMSS-a, te i da ukoliko je to moguće, koriste alternativne granične prelaze, pogotovo kada se radi o putovanjima ka Hrvatskoj i Grčkoj.

Posebnu pažnju treba obratiti 1., 10.  i 1.5 u mesecu, kada se zbog smene turista, prave čepovi na graničnim prelazima i to često u oba smera.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading