KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICAMA Navala turista na prelaze ka Severnoj Makedoniji i putu ka Grčkoj (FOTO)
Printscreen

Pojačan intezitet saobraćaja u smeru iz Srbije, ka Severnoj Makedoniji, i dalje ka Grčkoj, preko graničnih prelaza Preševo i Evzoni, dovelo je do nepreglednih kolona automobila koji su jedva mileli put kontolnih punktova.

Gužve na druimovima i graničnim prelazima, tradicionalno su najveće 1., 10. i 15. jula, usled godišnjih odmora, te se u prošlosti na prolazak znalo čekati i po pet sati. Na sreću vozača iz Srbije, na prelazak preko Preševa, ali i Dojrana i dalje nema tolikog zadržavnja.

Počevši od ranih jutarnjih časova, na ovom graničnom prelazu formirale su se gužve. Tokom jutra, na ulazak u Severnu Makedoniju preko integrisanog graničnog prelaza, čekalo se duže od sat vremena, dok je u jednom trenutku, kolona vozila iznosila više od tri kilometara, sudeći po komentarima srpskih turista unutar grčkih grupa na društvenim mrežama.

O tome kolike su gužve bile, najbolje svedoče fotografije podeljene u okviru grupe "Grčka info".

"Čekanje na Preševu, 2, 40 minuta", samo je jedan od komentara naših građana o stanju na graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom unutar vajber grupe "Grčka uživo".

Nešto lepša slika, dolazila je sa prelaza Prohor Pčinjski - Pelince, koji se vozačima preporučuje kao alternativni prelaz za ulazak Severnu Makedoniju, zadržavanja tokom dana, prema informacijama, kako na sajtu AMSS-a, tako i po rečima naših državljana, nije bilo.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading