VODITE RAČUNA Doktorka iz Hitne upozorava na ovaj fenomen, kao i na pravila kojih bi trebalo da se pridržavate tokom tropskih dana
Foto: Youtube/Printscreen

- Veoma često smo svedoci toga da stariji sugrađani izlaze u nekom periodu koji nije uputan za njih. Koristiti vreme jutarnjih sati, predveče, izbegavati direktnu izloženost suncu, izbegavati vreme od 10 do 18 časova, što se posebno odnosi na stare, bolesne i na decu - kaže dr Jevtić.

Govoreći o zaštiti glave, ističe da se mogu koristiti šeširići, široki obodi, a kada je reč o oblačenju - svetle boje, lagani materijali, prirodni materijali da koža može da diše, što manje sintetike.

- Celokupna lajt varijanta - u smislu dosta tečnosti, zatim voće, povrće, vlaknasta hrana, hrana koja ima dosta tečnosti, lubenice, dinje, breskve, celer, ono što pomaže diurezi - rekla je doktorka.

Vikend nam donosi nekoliko stepena nižu temperaturu - Alo.rs

 

Treba voditi računa da pacijent izbalansira svoj pritisak jer, kako kaže, imamo dosta pritisaka posle kovida. Za ishranu se preporučuje riba, mediteranska ishrana, maslinovo ulje - zdrav način života.

Veoma često se dešava da ljudi imaju fenomene toplotne iscrpljenosti, sunčanice i toplotnog udara.

- Provetrene prostorije, kretanje kada situacija dozvoli, nadokanada tečnosti u smislu prirodnih napitaka i izbegavanje velike količine kafe i alkohola jer i jedno i drugo izvlače tečnost iz organizma - napominje Jevtićeva.

Vozači pre nego što se premore treba da koriste pauze što se obično odnosi na duga putovanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Svetlana

02.07.2022 10:53

Doktorka jeftovic Hvala vam na upozorenju Narocito onima Koji Su Bolesni Od neke bolesti koja ne podnosi paklene vrućine HIPERTENZIJE sistemske bolesti Alergije i ostale Hvala Vam