IMA MNOGO NESAVESNIH VOZAČA Za samo osam sati, policija u Novom Sadu i Valjevu otkrila 1.132 saobraćajna prekršaja
Foto: MUP Srbije

U akciji kojom je rukovodio načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Slaviša Lakićević, a koja je sprovedena zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim osobama, bilo je angažovano više od 150 policijskih službenika saobraćajne policije, kao i svi raspoloživi tehnički resursi za kontrolu saobraćaja.

Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 420 vozača, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa 398 vozača, odnosno putnika u vozilu, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 25 vozača. U Temerinu je pedesetdvogodišnji vozač zatečen da upravlja vozilom sa čak 2,64 promila alkohola u organizmu.

Pored toga, 100 vozača sancionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, a 13 vozača zbog nepropisnog preticanja. Od januara do maja ove godine, u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Novog Sada poginulo je 17, a u Valjevu osam osoba.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola kako bi stanje bezbednosti saobraća bilo što povoljnije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading