KIŠOBRAN I SUNČANE NAOČARE U PRIPRAVNOSTI Meterolog Čubrilo izneo prognozu, evo kakvo nas vreme čeka!
Foto: Alo! Ilustracija

Kako će se severnije od nas premeštati sasvim slab, hladan front posle podne lokalno može doći do pokretanja grmljavinskih nestabilnosti, ali one ne bi trebale biti jako česte. Nestabilnosti su u toku noći ka suboti moguće i na severu regiona, gde će tokom noći na kratko biti jakog i olujnog severozapadnog vetra koji ponegde može imati udare i do 23m/s. Dnevni maksimum od +31 do +39 stepeni Celzijusa.

Subota severozapadu i severu regiona donosi manje vrelo vreme uz maksimume od +26 do +32 stepena Celzijusa. Nad ostalim delovima reigona, a posebno na jugu i istoku se zadržava veoma toplo uz maksimume i do +37 stepeni Celzijsua lokalno. Pljuskovi sa grmljavinom se u subotu očekuju uglavnom nad središnjom i istočnom BiH, severom C.Gore, središnjim, a posebno južnim i jugoistočnim predelima Srbije. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar.

Od nedelje do naredne srede ponovo veoma toplo uz ređu pojavu nestabolnosti, posebno u utorak kada može biti i lokalnih nepogoda. Vetar će osim u zoni nestabilnosti biti slab, južni. Dnevni maksimum od +31 do +36, a u naredni utorak i oko +39 stepeni Celzijusa ponegde.

Alo

 

Od sledeće srede se računa na promenu sinoptike uz premeštanje hladnog fronta, grmljaviske pljuskove, lokalne nepogde, pojačan severeozapadni vetrar ali i osetnije osveženje takoda bi već u sredu na severozapadu regioa maksimum mogao biti samo oko +23 stepena Celzijusa.

Osveženje bi se nastavilo i u danima posle 07.07. ali još ćemo videti koliko će biti izraženo. Oko 10.07. je moguće novo pogoršanje i prognostički matetrijal za period od 07.07. do oko 15.07. sugeriše promenljivo vreme bez velikih vrućina.
U petak vrlo toplo, posle podne i uveče uz ređe nestabilnosti ,a na severozapadu regiona u noći ka suboti prolazno vrlo jak i olujan seveorozapadni vetar.
 

Komentari (0)

Loading