ZASTRAŠUJUĆE- DUPLO VIŠE DROGIRANIH VOZAČA Vulin: Policija će na svim poljima nastaviti snažnu borbu protiv narkotika
MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da će policija na svim poljima nastaviti snažnu borbu protiv narkotika, ne samo kroz rad kriminalističke policije, već i pojačanom kontrolom saobraćaja kako bi svi oni koji sednu za volan drogirani bili otkriveni i kažnjeni.

„Podatak da je broj otkrivenih vozača koji su vozili pod dejstvom narkotika povećan za više od 50 odsto je zastrašujući, ali istovremeno to je i naša jasna poruka da ćemo nastaviti odlučno da sprovodimo akcije pojačane kontrole saobraćaja. Svako ko sedne za volan pod dejstvom narkotika, alkohola, mora da zna da će biti otkriven i sankcionisan“, poručio je ministar Vulin.   

Istakao je da nema opravdanja za vožnju pod dejstvom alkohola ili narkotika.

„Nećemo dozvoliti da drogirani vozači na srpskim putevima izazovu nezgode i unesreće porodice. Nema opravdanja da drogirani sednete za volan i izazovete smrt u saobraćaju“, naglasio je ministar Vulin, koji je ocenio da je potrebno da se kaznena politika kada su u pitanju saobraćajni prekršaji, posebno oni koji su imali kobne posledice, pooštri.

Ministar je naglasio da će policija preduzeti sve kako bi se broj stradalih na srpskim putevima smanjio, ali da represivne mere, ne mogu same sve rešiti.

„Svako od nas, svaki pojedinac, treba da bude svestan i odgovoran, da sa smanjenim stepenom rasuđivanja, usporenim refleksima izazvanim upotrebom narkotika ili alkohola, kada sedne u auto može da uništi i svoj i tuđe živote“, poručio je ministar policije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading