ELITA MUZIČKE SCENE REZERVISANA ZA TURISTE! Počeli muzički festivali zbog kojih bi trebalo posetiti Crnu Goru
Foto: Alo.rs

Revijalni festival „Skala“, koji ove sezone ima slogan „Naše more naše skale“ najavio je početak događaja po kojima će ovo leto u Crnoj Gori biti za pamćenje!

Foto: Alo.rs

Ana Đurić Konstrakta

„Skale“ su, kako je Alo!, pisao održane na lokaciji Park - Titova vila u Herceg Novom. Tokom tri večeri, 26., 27. i 28. juna, posetioci su imali priliku da čuju preko 50 poznatih muzičkih zvezda, među kojima su bili Sara Jo, Rasta, Angelina, Milica Pavlović, Vladana Vučinić, Nevena Božović, Bojan Marković, Željko Vasić i drugi. Ovaj festival je iznedrio mnogo hitova, koji će se dugo slušati i najavio nastupe pobednika Evrovizije među kojima su Konstrakta, Goboni, Bajaga, Rasta, Angelina i Sara Jo.  

Tivatsko kulturno leto

Festival Purgatorije u Tivtu je svečano otvoren 28. juna, a  posetioce očekuje bogat kulturni program na predivnoj letnjoj sceni Letnjikovca Buća. Festival je otvoren mjuziklom „Kosa”, koji izvodi Pozorište mladih Novi Sad, dok je 30. juna takmičarska predstava ,,Pristanak”. Takmičarski program Purgatorija je nazvan 6+1 u okviru kojeg će biti izvedeno šest dramskih predstava i jedna igračka predstava. Posetioci će uživati u pozorišnoj predstavi ,,Lutka sa kreveta broj 21”, kao i omiljenim predstavama, „Hasanaginica“, „Bokeški D-mol“, „Filomena Marturano“ i moge druge. Kroz program su objedinjene i mnogobrojne dečje predstave, koncerti, autorske večeri, a Festival plesnog teatra pripremio je interesantne plesne predstave, koje će se igrati od 6. do 14. jula.   

Sea Dance festival biće održan od 26. do 28. avgusta ove godine u tirkiznoj uvali plaže Buljarica, uz neke od najpoznatijih svetskih i regionalnih muzičkih zvezda. Ovaj najpopularniji letnji festival predvode evrovizijski fenomeni Kalush Orchestra- pobednici Evrovizije i Konstrakta, kao i vodeća regionalna senzacija Dubioza Kolektiv, a vrlo brzo biće objavljena mnoga druga imena koja će obeležiti letnju sezonu na crnogorskom primorju.  

Foto: Alo.rs

 

Osim dobro poznatog revijalnog festivala „Skale“, turiste ovog leta očekuju  brojni festivali od Bara, Ulcinja, Budve i Tivta.   

Foto: Alo.rs

 

Kajtsurfing najuzbudljiviji događaj na moru

Tokom letnje turističke sezone na Velikoj plaži u Ulcinju planirano je održavanje jednog od najuzbudljivijih doživljaja na moru - Svetski kup u Kajtsurfingu. Ovaj događaj svake godine privlači sve više ljubitelje ovog sporta.  

The Hype festival je novi muzički događaj, koji će okupiti elitu regionalne muzičke scene, a održaće se od 19. do 21. avgusta u Herceg Novom. U gradu sunca, mora i tradicionalno dobrog provoda, Gibonni, Bajaga i instruktori, Who See, Hladno pivo, TBF i Silente, Dr Nele Karajlić i drugi će na obali Bokokotorskog zaliva napraviti savršenu letnju atmosferu. Pored navedenih večernjih koncerata, tokom svih dana festivala će biti organizovane dnevne žurke na plaži i puno propratnih događaja.  

Foto: Alo.rs

 

U Baru će se svakog petka od 16. jula do 6. avgusta održavati poznata muzička manifestacija „Leto sa zvezdama“, za sve ljubitelje raznih žanrova sa izvođačima iz Crne Gore i bivših YU republika.

 

Foto: Alo.rs

 

„Grad teatar“ centar letnje zabave  

Budva svojim posetiocima nudi pregršt zabavnih i kulturnih događaja koji iz godine u godinu okupljaju sve više gostiju i pretvaraju je u pravi letnji centar kulture i zabave. Jedan od takvih događaja je kulturna manifestacija “Grad teatar”, koja se u Budvi održava svake godine tokom letnjih meseci i predstavlja savremena i tradicionalna umetnička dešavanja – od muzičkih, glumačkih, likovnih i književnih.  

Komentari (0)

Loading