PODRŠKA PKS EDUKACIJI I OSNAŽIVANJU DAMA U BIZNISU Znanjem do uspeha u ženskom preduzetništvu
Foto: Alo.rs

Privredna komora Srbije (PKS), uz podršku GIZ-a, organizovala je tokom juna za privrednice iz devet gradova i opština Srbije obuke i edukacije u okviru projekta “Postanimo jače, znanjem do uspeha” kako bi stekle nova i usavršile poštojeća znanja i veštine važne za uspešan posao. Preduzetnice su se kroz dvodnevne onlajn obuke upoznale sa procesima digitalne transformacije, veštinama pregovaranja, javnog nastupa, komunikacije i kako da uz efikasnu primenu tih alata unaprede biznis.

Učesnice obuka koje posluju u raznim sektorima industrije shvatile su značaj procesa digitalne transformacije, dobile veoma korisne informacije o upravljačkim programima za digitalizaciju kompanije, poboljšanju korisničkog iskustva, povećanju efikasnosti, unapređenju inovativnosti, kao i kvalitetne savete za rad na društvenim mrežama, a predstavljeni su im i mnogobrojni primeri iz prakse koji mogu pomoći u daljem radu, ističe Iva Vuksanović iz Centra za programe podrške privredi PKS.

PODRŠKA PKS EDUKACIJI I OSNAŽIVANJU DAMA U BIZNISU Znanjem do uspeha u ženskom preduzetništvu

Foto: Alo.rs

 

Uskoro susreti preduzetnica sa velikim kompanijama i trgovinama

Treninzi, po njenim rečima, imaju veliki značaj za naše preduzetnice, jer će im znanje stečeno na obukama i unapređene veštine pomoći u daljem rastu i razvoju njihovih kompanija, a biće spremne i za susrete sa velikim kompanijama, asocijacijama i trgovinskim lancima na B2B sastancima koji će se uskoro održati u PKS.

- Kompanije se odlučuju iz više razloga na digitalnu transformaciju biznisa, ali uvek je glavni opstanak na tržištu. Kroz predavanja i vežbe preduzetnice su dobile neophodna znanja i veštine da same izrade roadmap digitalne transformacije za svoje poslovanje i razviju strategiju“, objašnjava Anita Pratljačić, trener na temu „Digitalna transformacija biznisa“.

Ističe da su dame u biznisu na vreme shvatile da digitalna transformacija nije samo digitalizacija kompanije, već i reorganizacija, unapređenje poslovnih procesa, promena kompanijske kulture i kreiranje novih vrednosti kako za samu kompaniju, tako i za krajnjeg korisnika proizvoda ili usluga kompanije.

Dodaje da se kroz projekat POSTANIMO JAČE - ZNANJEM DO USPEHA, koji je jedan od najznačajnijih za domaće žensko preduzetništvo, više od 70 naših preduzetnica dobilo priliku da se međusobno upoznaju i umreže.

Boris Teodosijević, trener na temu „Veštine javnog nastupa“, naglašava da je pohvalna velika spremnost privrednica da konstantno rade na ličnom usavršavanju i učenju veština koje im pomažu u daljem radu i spremnosti da se bore u sve težoj i konkurentnijoj utakmici.

PODRŠKA PKS EDUKACIJI I OSNAŽIVANJU DAMA U BIZNISU Znanjem do uspeha u ženskom preduzetništvu

Foto: Alo.rs

 

Učesnice treninga ne kriju zadovoljstvo onim što su naučile. „Ovaj projekat PKS ima veliki značaj za preduzetnice, poslodavce, udruženja, kao i za mlade koji su zainteresovani za napredovanje i liderstvo“, rekla je Božana Pantović iz kraljevačke modne konfekcija „Elipsa“. doo Kraljevo.

Da će usvojiti i implementirati stečena znanja i veštine za unapređenje svog poslovanja, poručuje učesnica sva četiri treninga Irena Radosavljević, vlasnica preduzetničke radnje Trgovina R-TIM AM Valjevo.

Sekcija za žensko preduzetništvo

Pod okriljem PKS funkcioniše Sekcija za žensko preduzetništvo koja okuplja oko 400 preduzetnica iz različitih biznisa. Cilj sekcije je afirmacija ovoga vida poslovanja, podrška početnicima u biznisu i međusobno umrežavanje preduzetnica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading