LETO U SRBIJI Veliko interesovanje građana za banje i seoska domaćinstva: Za 24 sata PODELJENA 45.204 VAUČERA za odmor
Alo/Tanjug

„Pošta Srbije“ je tokom ponedeljka i juče do 12 časova primila ukupno 45.204 prijave građana za vaučere za odmor u Srbiji, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Više od polovine zahteva podneli su penzioneri, 26.839 ili 59,37 odsto, slede zaposleni sa primanjima manjim od 70.000 dinara sa 12.104 prijava, 26,78 odsto, zatim nezaposleni sa 4.649 podnetih zahteva, odnosno 10,28 odsto, a značajno interesovanje pokazali su i studenti sa 878 prijava.

Najviše vaučera je izdato u pošti u Kragujevcu, a najveće interesovanje građani Srbije su do sada pokazali za smeštaj na Kopaoniku, Prolom Banji, Sokobanji i Sijarinskoj banji.

- „Pošta Srbije“ je unapredila sistem evidentiranja i prijema prijava građana, čime će proces izdavanja vaučera biti brži. To je posebno bitno jer je odlukom Vlade Srbije omogućeno da 95.000 ljudi koji su početkom godine dobili vaučere u iznosu od 5.000 dinara sada podnesu zahtev za dodatnih 10.000 dinara - rekao je v. d. direktora „Pošte Srbije“ Zoran Ðorđević.

Naveo je da će ti korisnici koji apliciraju za razliku do punog iznosa od 15.000 dinara moći da se prijave na šaltere svih pošta od danas.

- Ovi korisnici ne bi trebalo da žure jer svi koji imaju pravo na dodatne vaučere zahteve mogu da podnesu do 21. septembra, uz podnošenje iste dokumentacije kao prilikom prethodne prijave - rekao je Ðorđević.

Gde sve važe vaučeri

Uslov za preuzimanje vaučera jeste rezervacija smeštaja na minimum pet dana za odmor u Srbiji, podseća bizportal.rs.

Vaučer za odmor i letovanje u Srbiji se može iskoristiti na teritoriji naše zemlje u ugostiteljskim objektima čija je lista objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Dobijeni vaučer se može iskoristiti u ugostiteljskim objektima za prenoćište, u apartmani, sobama, seoskim turističkim domaćinstvima, odmaralištima, kućama, hotelima, vilama i ostalim nekategorisanim objektima u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava.

Ko ima pravo

Ceo spisak ugostitelja kod kojih se može rezervisati smeštaj za vaučere može se pronaći na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pored prijave, potrebno je u pošti priložiti i dokument o primanjima, kao i rezervaciju smeštaja.

Alo/Tanjug

 

Pravo na vaučere, koji moraju da se iskoriste do 31. oktobra ove godine, imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je ugostitelje u Srbiji da se prijave radi realizacije dodele vaučera za subvencionisani smeštaj u ugostiteljskim objektima.

Spisak opština

Alo/Tanjug

 

Pogledajte detaljnu listu 85 opština u kojima mogu da se iskoriste vaučeri za odmor u banjama:

Ada

Apatin

Aranđelovac

Bajina Bašta

Batočina

Bačka Topola

Bela Crkva

Beočin

Bečej

Bogatić

Boljevac

Bor

Brus

Bujanovac

Valjevo

Veliko Gradište

Vlasotince

Voždovac

Vranje

Vranjska Banja

Vračar

Vrnjačka Banja

Vršac

Golubac

Gornji Milanovac

Despotovac

Žagubica

Zaječar

Zrenjanin

Ivanjica

Irig

Jagodina

Kanjiža

Kladovo

Knjaževac

Kovin

Kosjerić

Kragujevac

Kraljevo

Krupanj

Kruševac

Kuršumlija

Lebane

Leskovac

Loznica

Ljig

Ljubovija

Majdanpek

Mali Zvornik

Medveđa

Mionica

Mladenovac

Negotin

Niška Banja

Nova Varoš

Novi Bečej

Novi Pazar

Novi Sad

Niš

Paraćin

Petrovac na Mlavi

Pirot

Požega

Priboj

Prijepolje

Prokuplje

Rakovica

Raška

Ruma

Savski Venac

Senta

Sjenica

Smederevska Palanka

Sokobanja

Sombor

Sopot

Sremska Mitrovica

Stari Grad

Subotica

Surdulica

Surčin

Užice

Čajetina

Čačak

Šabac

Komentari (0)

Loading