Interesovanje budućih brucoša slično u svim delovima Srbije: Medicina najpopularnija u Kragujevcu i Nišu
Foto: Alo/Tanjug

U prvu godinu osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i strukovnih studija na ovaj univerzitet se prijavilo 3.429 kandidata, od čega će 2.612 biti na budžetu, a 1.188 će plaćati studije. Najveće interesovanje vlada za Fakultet medicinskih nauka, gde je dokumenta predalo 495 kandidata, a mesta ima za 224 studenta koji će se školovati o trošku države i za 105 samofinansirajućih. Sudeći po broju prijava, na ovom univerzitetu je veliko interesovanje maturanata i za Fakultet inženjerskih nauka i za Ekonomski.

Na 32 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prijemni ispiti će trajati do 3. jula. Do 1. jula će biti završeni na Akademiji umetnosti, gde su i počeli ranije, 21. juna. Za 227 mesta prijavilo se 560 kandidata. Kao i prethodnih godina, najveći broj studenata imaće mogućnost da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. Inače, na novosadskom univerzitetu ima 9.238 mesta, od toga je predviđeno 5.485 za studente čije će školovanje biti finansirano iz državnog budžeta i 3.753 za samofinansirajuće studente.

Prijemni ispiti na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu, počeli su u ponedeljak, 27. juna i traju do 1. jula. Ove godine konkurs je raspisan za prijem 4.340 brucoša, a 3.180 moći će da dobiju mesto na budžetskim studijama. Kao i prethodnih godina, mladi iz ovog dela Srbije su najviše zainteresovani za studije medicine, psihologije, anglistike i farmacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading