NEZAPAMĆENO INTERESOVANJE ZA FON  Prijavilo se skoro 3.000 studenata
Printscreen

Dekan FON-a Milan Martić rekao je danas  da je posebno zadovoljstvo što se prijavljuju odlični kandidati, od kojih su, kaže, 370 nosioci Vukove diplome, a ukupno 1.500 njih bili su sa odličnim prosekom u srednjoj školi.

Nakon današnjeg testa iz matematike, koji su budući brucoši polagali na Beogradskom sajmu, sutra će 420 kandidata testirati znanje i iz opšte informisanosti.

Martić kaže da matematiku moraju da polažu svi zainteresovani kandidati, a ukoliko se kandidati opredele i za opštu informisanost, onda se raspoređuje bodovanje.

Dekan FON-a navodi da se upis vrši od 5. do 8. jula i kako kaže, očekuje da kandidati dobro urade prijemni ispit.

- Danas je jedan značajan datum u srpskoj istoriji. Želim da kandidatima ovo bude pozitivan datum i da upišu željeni fakultet. S obzirom da su znanja naših studenata veoma cenjena, želim im da ostvare odlične karijere - poručio je Martić.

Drugi i treći upisni rok predviđen je za septembar, a Martić kaže da ta opcija zasigurno neće biti ostvarena, jer nakon prvog upisnog roka neće biti mesta.

- Nažalost bar 1.000 odličnih kandidata koji žele da studiraju FON, neće moći da se upišu i mi očekujemo danas da će Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta doneti odluku o proširenju kvote na naša dva studijska programa, tako da ćemo umesto 840 studenata, moći da upišemo 980 već u prvom upisnom roku - rekao je Martić.

Prijemni ispiti na Beogradskom univerzitetu traju do 1. jula.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
fonovac

28.06.2022 14:59

najgori fakultet za onoga ko hoce da se bavi ITijem