GRCI "OPLELI" VLAŠKO KOLO NA PLAŽI Uzvratili udarac, snimak koji je zapalio društvene mreže! (VIDEO)
Facebook printscreen

Toliko Srba ima u popularnim letovalištima ove države da ne iznenađuje da se u većini radnji može naći po neki natpis na srpskom jeziku, ali ni da nam se konobari obraćaju sa "Dobar dan", "Hvala" i "Doviđenja".

Ipak, iako smo do sada mnogo puta videli da Grci cene našu kulturu i jezik, ovaj put nas je iznenadio jedan video snimak u kome su Grci na plaži u Pargi zaigrali srpsko kolo.

- Opa! Grci igraju na plaži Krioneri u Pargi - glasi opis snimka koji je pogledalo oo 400.000 ljudi, a koji je dobio 540 komentara i u kome se vidi kako ovaj nama blizak narod igra. Iako melodija gotovo da ni ne podseća na naše kolce, prema pokretima nogu svakako možemo da zaključimo da su se dobro potrudili da ga nauče.

GRCI

Facebook printscreen

 

A ako se pitate odakle su uspeli da nauče da igraju ovu našu tradicionalnu igru, sasvim je izvesno da je odgovor na to pitanje skriven u našim sezonskim posetama. U prilog tome ide i video koji se pojavio pre nekoliko dana u kome se vidi kako su Srbi opleli jedno kolce u vodi i to je trajalo čitavih 10 minuta!

- Svaka čast! Treba odigrati vlaško kolo u vodi, a ni na zemlji mnogi ga ne znaju - bio je samo jedan od komentara.

GRCI

Facebook printscreen

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading