CENTRALNA KOMEMORATIVNA SVEČANOST U Kruševcu se danas obeležava 633. godišnjica Kosovske bitke
Foto: Printscreen

U okviru svečanosti izaslanica predsednika Srbije Aleksandra Vučića ministarka Darija Kisić položiće venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu.

Organizator komemorativne svečanosti obeležavanja 633. godišnjice boja na Kosovu je Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije u saradnji sa Gradom Kruševcom, saopštilo je ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

POGLAVAR SPC NA VIDOVDAN NA GAZIMESTANU, STRAHUJE SE OD PROVOKACIJA: Četiri prstena obezbeđenja oko patrijarha Porfirija - Alo.rs

U okviru obeležavanja Vidovdana u ranim jutarnjim satima biće položeno cveće na spomen obeležja na Slobodištu, Fontani i Bagdali, prenosi Radio-televizija Kruševac. U Crkvi Lazarici biće održana Sveta arhijerejska liturgija, a u 10 sati litija i pomen. Uslediće polaganje venaca i cveća na Spomenik kosovskim junacima, dok će na platou ispred Doma sindikata biti otkriven spomenik Stanislavu Biničkom.

Svečana sednica Skupštine grada Kruševca, od 18.30 sati, biće održana u holu gradskog zdanja.

Na Trgu kosovskih junaka u 20 časova predviđen je koncert orkestra Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", a od 21 sat biće izvedena prva srpska opera "Na uranku" kompozitora Stanislava Biničkog. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading