PATRIJARH SRPSKI PORFIRIJE: Razočaran sam zbog malog broja đaka koji pohađa veronauku
Janko Plavšić/Aloonline.me

Naime, na zvaničnom instagram nalogu Njegove Svetosti, patrijarha srpskog Porfirija, objavljeno je da je razočaran informacijom da, kako se navodi, direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji "svesno obeshrabruju čak i sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za versku nastavu".

- Veoma sam razočaran informacijom da direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji svesno obeshrabruju, čak bih rekao, sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za Versku nastavu - poručio je patrijarh preko Instagrama i dodao:

- Posavetovaću se sa braćom arhijerejima i predstavnicima drugih Crkava i verskih zajednica o tome da li da javno objavimo njihova imena i imena škola koje na taj način diskriminišu sopstvene učenike. U svakom slučaju ćemo uputiti zvanično reagovanje i nadležnim državnim organima.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Hmm

27.06.2022 17:51

Veronauka nije obavezna kao ni gradjansko vaspitanje. Deca biraju koji predmet zele. Mozda su trebali kombinovano da ubace da ne mogu da biraju vec da slusaju predmet. Nije lose da se lepo vaspitaju zbog sveopste buducnosti. Pa neka prihvate vrednosti koje zele.

Roditeljka

27.06.2022 18:07

A sta ste preduzeli po tom pitanju, ucenici nemaju ni udzbenike, status veroucitelja jos nije uredjen, svakom je odavno jasno da mogu sa vasim verouciteljima kako hoce...