MATURANTI PREVARANTI Mirjana K. (42) iz Beograda raskrinkala sina i njegove drugare: Umesto da uče, smišljaju strategiju za prepisivanje
Foto: Alo.rs

Naime, ona je primetila da je njen mezimac, za kog je verovala da je prepošten, non stop na telefonu i da se često u tim razgovorima pominje raspored sedenja.

- Ne brate, ti si iza Vanje , ona je iza Mikija i on pokriva vašu trojku za matu, desno ti je Luka, levo ti je... Ljudi moji, to je bila strategija kao za bekstvo iz Alkatraza, a on je sve to držao u glavi i kako ga ko pozove, on svakome izdiktira koja je njegova uloga, koji je deo lanca i tako dalje. Povilenila sam! - kaže za Alo! mama Mirjana, koja je rešila da svoju priču podeli sa ostalim roditeljima, ali i nastavnicima.

Prvo je, kaže, javila razrednoj šta se dešava, a tek onda prešla na prevaspitavanje.

- Razmislila sam par minuta, a onda kažem sebi da ako ne kažem odmah razrednoj on me možda ubedi da sve prećutim. Epa, nećeš! Nećeš biti varalica - rekla je u sebi, pa započela ozbiljan razgovor sa sinom.

Shvatila je da je i njoj potrebna strategija.

- Pomislim da krenem sa urlanjem, ali onda se setim da treba da razgovaram sa osobom koja je organizovala celu generaciju i propisala raspored sedenja, cirkulisanja informacija, čak i koliko će ko odgovora da dobije da bi sve delovalo uverljivo. Morala sam da budem prisebna:

- Slušaj, ljubavi, ti si pametan momak, sada ćeš čuti nešto što će te iznervirati, ali kada dobro razmisliš, shvatićeš da sam to uradila za tvoje  dobro. Javila sam razrednoj za vaš plan i nećete moći da prepisujete.

Prvo je prebledeo, izbečio oči, a onda u sekundi rekao kako nema pojma o čemu pričam. Polako smo došli do toga kako sam saznala, kako je sve isplanirao, pa do toga da je javio drugarima da je "keva sve pokvarila".

- Najinteresantnije je bilo kada sam saznala da je on sve isplanirao da bi pomogao drugarima, on je bio u centru plana, od njega su kretali odgovori... Tu vam se izmešaju ponos i stid. Lepo je što hoće da pomogne, ali zašto preko prevare? – i dalje se pita Mirjana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Bravo za mamu

27.06.2022 07:54

Iskrene čestitke i priznanje za čestitu mamu.Samo onaj koji radi sa decom zna na šta su sve spremni,da pepišu,prevare,slažu, kako bi došli do što veće ocene bez učenja.Mobilni telefoni,pametni satovi a u poslednje vreme i bubice postali su imsvakodnevni alati u prepisivanju.Sve ovo im postaje životna navika i žele da dobro žive, po onoj narodnoj-hoće leba bez motike.Srećom da nisu svi ovakvi ali nažalost jeste većina.

Aleksandra

27.06.2022 09:29

Draga gospodjo vi zivite u Srbiji. Svaka cast vasem sinu. Sledeci put ce biti mnogo pazljiviji, a vi ste poljuljali medjusobno povetenje.

Baba 59

27.06.2022 12:37

Pustite decu da se snalaze. Vazno je da ne kradu i nikoga ne maltretiraju.

Mila

27.06.2022 14:27

Decija posla Uvek bilo i bice prepisivanja Lepo je sto pomazu jedni drugima

Ivana

27.06.2022 16:49

Ne znam da li mama ocekuje orden za ovo delo pa jos ispricala novinarima?! Nase skolstvo je u rasulu a mama sprovodi pravdu medju decom i sprecava ih da se snalaze. Zelim da verujem da ovo nije istina,da je novinar izmislio pricu.

Prepisivač treći red do vrata

28.06.2022 12:04

Gospođo kevo, posaftali smo patlidžan i vaš sin i Vanja i Milan i Luka i pola škole zbog vašeg mentalnog zdravlja. Ali to što će da upadne vaš sin u ptt monter TK mreža umesto Prva Beogradska gimnazija to je vaša greška i to će vam pisati na nadgrobnom spomeniku kad ne bude mogao da ga priušti. Sve čestitke budućem banderašu. ❤️