VREME JE OPASNO! Hitno upozorenje RHMZ, narandžasti meteoalarm: Potop i grad u Vojvodini, pljušti u Beogradu, ova mesta na udaru
Alo

RHMZ Srbije izdao je urgentno upozorenje na jaku kišu, grad i grmljavinu za područje severa Bačke, a trenutno je na snazi i crveni meteoalarm.

"U narednom času jaki plјuskovi sa grmlјavinom, gradom, a ponegde i olujnim vetrom u zoni plјuskova očekuju se u sledećim oblastima: šire područje Beograda, Šumadija sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlјu, Bačka (Sonta - Kula - Vrbas - Bačko Petrovo Selo), u zapadnoj Srbiji (oblačnost koja se od Sokolskih planina premešta ka Valјevu), u okolini Kralјeva i u okolini Obrenovca", piše u upozorenju RHMZ-a.

"Na severu Banata nastavak jakih plјuskova sa grmlјavinom zbog čega je izdat crveni meteoalarm", očekuje se od 30 do 50 mm za 1 h, naročito od Novog Bečeja do Kikinde. U narednom satu očekuje se grad i u Bačkoj, kao i u zapadnoj Srbiji.

Kako se vidi na društvenim mrežama, nevreme je već zahvatilo sever zemlje. Sremski Karlovci i Novi Sad su gotovo pod vodom. Kako se vidi, duvao i jak olujni vetar koji je lomio drveće i nosio stvari.

Na Suboticu se sručio grad. Pogledajte upozorenje RHMZ i nove najave nevremena:

 

RHMZ je izdao prethodno upozorenje za područje Srbije na lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

 

Posle podne i uveče u Bačkoj, Sremu i brdsko-planinskim predelima očekuje se lokalna pojava jakog pljuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme, sa najvećom verovatnoćom na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, navodi se u upozorenju koje je na snazi do sutra u isto vreme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U južnom Banatu, Braničevskom okrugu i na istoku Srbije grmljavinski procesi će se intenzivirati krajem dana i tokom noći.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kako se navodi, u narandžastom meteoalarmu, kada vremenske prilike mogu da budu opasne biće jugoistočna, jugozapadna Srbija i Kosovo i Metohija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

 

Ostatak zemlje je u žutom meteoalarmu, kada vremenske prilike mogu da budu potencijalno opasne.

Prema izgledima vremena za naredne dane, do 2. jula, nestabilno vreme uz smenu sunčanih intervala i pljuskova sa grmljavinom očekuje se još u nedelju, osim na severozapadu Srbije gde će biti pretežno sunčano.

Narednu sedmicu zatim će obeležiti pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima, naročito od srede, 29. juna, kada će maksimalne temperature preći 35 stepeni.

Pojava izolovanog pljuska biće moguća samo još u ponedeljak i utorak na istoku Srbije i u planinskim predelima

Komentari (0)

Loading