ANA BRNABIĆ U POSETI OVČAR BANJI: Ovo područje ima mnogo toga da ponudi
Tanjug

Premijerka Ana Brnabić po četvrti put posetila je Ovčarsko-kablarsku klisuru i Ovčar banju, koju smo, kako je objavila na svom instagram profilu, dugo doživljavali samo kao tranzitno područje (ka moru ili Zapadnoj Srbiji), zanemarujući šta sve ima da ponudi.

Međuresorna vladina radna grupa formirana februara 2021. sprovodi projekte iz nacionalnog prioriteta uređenja i razvoja OKK i Ovčar banje. Do sada su realizovani projekti (ekologija, turizam, infrastruktura) u iznosu od približno 200 miliona dinara. U 2022. opredeljeno je preko 500 miliona dinara iz republičkog i lokalnog budžeta.

Danas smo otvorili Prirodnjački centar u Ovčar banji, čija je postavka realizovana uz pomoć @prirodnjacki_muzej u Beogradu. Zajedno sa partnerima iz Mađarske, obišli smo jezero Međuvršje, gde ćemo u okviru bilateralnog sporazuma, zajedno raditi na izmuljavanju jezera.

Ono što je najznačajnije jeste da broj turista iz meseca u mesec raste i da se u Ovčar banju čak i vraćaju ljudi koji su više od 20 godina živeli izvan Srbije. To je naš najviši cilj i uverena sam da će revitalizacija Ovčarsko-kablarske klisure dovesti do potpune promene perspektive ovog dela Srbije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading