OVI DELOVI SRBIJE NA UDARU Novo upozorenje RHMZ, pljusak, grad i olujni vetar!
Alo/ Masanori Jošida

U brdsko-planinskim predelima Srbije sutra se očekuje lokalna pojava jakog pljuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 milimetara za kratko vreme, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Prema RHMZ, najveća verovatnoća razvoja nepogoda je u oblasti jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa smenom sunčanih intervala i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uz najnižu temperaturu od 13 do 20, a najvišu od 30 do 33 stepena.

Žena iskače kroz prozor autobusa, narod šokiran: "Ne verujem šta gledam" (VIDEO/FOTO) - Alo.rs

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u brdsko-planinskim predelima ponegde se očekuje i nepogoda sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab i umeren, pretežno zapadni i severozapadni.

I u Beogradu sutra promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima. U pojedinim delovima grada kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, pretežno zapadni i severozapadni, u zoni pljuska pojačan. Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće oko 20, a najviša oko 32 stepena.

Prognoza za naredne dane

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 2. jula, nestabilno vreme uz smenu sunčanih intervala i pljuskova sa grmljavinom očekuje se još u nedelju, osim na severozapadu Srbije gde će biti pretežno sunčano.

Narednu sedmicu zatim će obeležiti pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima, naročito od srede, kada će maksimalne temperature preći 35 stepeni.

Pojava izolovanog pljuska biće moguća samo još u ponedeljak i utorak na istoku Srbije i u planinskim predelima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading