SVAKI SRBIN NERASKIDIVO JE POVEZAN SA KOSOVOM Reči patrijarha Pavla koje treba da prenesemo budućim pokolenjima
EPA

O Kosovu je govorio od srca, pozivajući u svojim poslanicama vernike da ispune kosovski, svetolazarevski zavet, jer Kosovo i Metohija „nije samo pitanje srpske teritorije“, nego je pitanje duhovnog bića Srba.

- Ako držimo taj zavet, niko nam neće oteti Kosovo i Metohiju. Pozivamo sve, počevši od političara i naučnika do najskromnijih i najmlađih sinova i kćeriju naše otadžbine, da svojim radom i čestitim življenjem zaslužimo i sačuvamo pred Bogom Kosovo i Metohiju - rekao je on u uskršnjoj poslanici 2008. godine koju su potpisali i svi arhijereji SPC.

Ipak, njegove reči o Kosovu mnogi i dan danas pamte. Govorio je o otadžbini, srcu Srbije, i značaju Kosova i Metohije za naš narod.

Ovo su te reči:

- Kosovo i Metohija su sastavni deo života svakog pravoslavnog Srbina, kao što je i svaki Srbin neraskidivo povezan sa Kosovom i Metohijom. To nije samo teritorija. To je pitanje našeg duhovnog bića.

- Otadžbina je srce čoveka, a mi smo u svoja srca postavili Kosovo i Metohiju. Neka svakom roditelju Kosovo i Metohija budu jedna od prvih reči koje će šapnuti svom novorođenom detetu! Neka svaki ratar prvu brazdu zaore i posveti Kosovu i Metohiji! - rekao je tada Patrijarh Pavle.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading