KAD SAM BIO MALI, ZNAO SAM SVOJ PRAVAC Osnovci pustili pesmu Baje Malog Knindže u kojoj se veliča borba Srba protiv islamskih fanatika, autošovinisti krenuli u kampanju protiv srpske dece
Foto: Youtube/Printscreen/BMK Official Channel

Na video snimku prosleđenom na roditeljsku vajber-grupu, deca od desetak godina igraju uz stihove kojima se veliča borba srpskog naroda protiv islamskih fanatika i mudžahedina koje je Alija Izetbegović predvodio devedesetih u Bosni i Hercegovini.

Deo autošovinstičkih medija u Srbiji, predstavio je ovu vest kao skandal i slavljenje zločina nad Bošnjacima, iako to nema veze sa zdravim razumom. 

Islamski fanatici protiv kojih su ratovali Srbi, Amerikanci, Rusi Pesma Baje Malog Knindže veliča borbu protiv islamskih fanatika koji su sekli srpske glave po BiH tokom ratova devedesetih, a njihovi naslednici potom su ubijali na hiljade nevinih ljudi u terorističkim akcijama širom sveta, zbog čega su vojne kampanje protiv ovih verskih fundamentalista pokretale i dve najveće svetske sile - SAD u Avganistanu protiv talibana i Rusija u Siriji protiv Islamske države.

Na snimku iz svečane sale škole se vidi kako uz prve taktove pesme Baje malog Knindže deca počinju da igraju, a potom im se pridružuje učiteljica koja ih poziva u "vozić". Na dalje stihove, učiteljica i sama počinje da đuska, predvodeći vozić razigranih desetogodišnjaka. Sramno je što su se vodeći čelnici pomenute ustanove potom pravdali pred određenim medijima koji zastupaju ustašku politiku usred Beograda.

Sramno pravdanje pred autošovinističkim medijima Direktorica škole Zorica Đurić rekla je da je u pitanju nesmotren incident i da niko od prisutnih učitelja nikada nije ni čuo sporne stihove, a kamoli ih puštao deci. - U priredbi su učestvovala deca iz četiri razreda i postojao je dogovor da svaki razred ima prava na po tri pesme. Pesme su sami birali i puštali učenici i većina je bila potpuno primerena njihovom uzrastu. Nažalost, ova pesma je puštena bez ičije saglasnosti, ali od buke i galame koju su učenici stvarali, niko od učitelja nije ni mogao čuti reči - kaže direktorka za Nova.rs, napominjući da niko iz kolektiva OŠ "Vasa Stajić" ne podržava govor mržnje prema bilo kome, iako pesma ne promoviše nikakav govor mržnje. - U pitanju su učitelji sa višedecenijskim iskustvom u prosveti, mnogi od njih su pred penzijom i niko od njih nije ni čuo za Baju Malog Knindžu, a kamoli da bi ovakav sadržaj puštali našim đacima - kaže direktorka, koja je odmah po saznanju okupila ceo kolektiv i istražila o čemu je reč.

- Nažalost, mi ne možemo uticati na to šta deca slušaju kod kuće i šta im roditelji puštaju. Zaista je u pitanju samo nemili događaj, ali apsolutno mogu da garantujem za ceo kolektiv škole da ne bi ništa slično uradili - kaže Zorica Đurić.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading