SRPSKA POLICIJA POSTAJE JOŠ SAVREMENIJA Stižu novi moćni helikopteri (VIDEO)
Foto: Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i komandant Helikopterske jedinice MUP-a Nenad Nedić prvi put su zvanično predstavili prvi primerak novog tipa helikoptera za ministarstvo – Erbasov H215 Super Puma u francuskoj bazi kompanije u Marinjanu, kod Marseja.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ministar je obišao pripadnike Helikopterske jedinice koji se nalaze na obuci za novi tip letelice.

– Super Pume će biti opremljene vedrima za gašenje požara. Dakle, imaće dvostruku namenu, baš kao što svaki naš helikopter može da posluži i u odbrani zemlje kada je to potrebno. Naši piloti i naši mehaničari su prošli sve obuke i čim helikopteri stignu u Srbiju, a biće to veoma brzo, moći će da ih koriste. Treba da budemo ponosni na Srbiju kakva je danas, ovo ni mnogo bogatiji i razvijeniji od nas ne mogu da obezbede za sebe. Ovo je dokaz kada se nešto planira, kada se nešto radi razmišljajući unapred, kako jedna zemlja napreduje i uostalom kako Ministarstvo unutrašnjih poslova napreduje. – kazao je ministar policije Aleksandar Vulin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading