ZA OVE DELOVE SRBIJE UPALJEN METEO ALARM RHMZ izdao upozorenje, evo kakvo nas vreme čeka narednih dana
Tanjug/Jaroslav Pap

Lokalno su mogući obilniji pljuskovi sa grmljavinom, kratkotrajna pojava grada i jak vetar. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18 stepeni, najviša od 27 do 30 stepena Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab, severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura će se kretati od 16 do 18 stepeni, najviša oko 30 stepeni.

Upaljen meteo alarm

U Srbiji će danas na snazi biti žuti i narandžasti meteo alarm.

Za teritoriju istočne i jugoistočne Srbije biće upaljen narandžasti meteo alarm zbog pljuskova i grmljavine.

Narandžasti meteo alarm označava da je vreme opasno.

Danas je Duhovsaki ponedeljak običaji i verovanja - Alo.rs

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navodi RHMZ.

Na prostoru jugozapadne Srbije, kao i na teritoriji Kosova i Metohije na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objavljeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U utorak u većem delu pretežno sunčano i malo svežije, samo se na jugu uz promenljivu oblačnost još ujutro i pre podne očekuje kratkotrajna kiša. Vetar umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepeni.

U sredu ujutro sveže. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, severni. Najniža temperatura od 9 do 15 stepeni, a najviša od 26 do 29 stepeni.

VOZAČI OPREZ Zbog visokih temperatura praviti češće pauze u vožnji - Alo.rs

U četvrtak dan počinje svežim jutrom. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 16 stepeni, a najviša od 28 do 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu usloviti tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje da se pridržavaju svoje terapije i saveta lekara. Oprez se savetuje asmatičarima u južnim i istočnim delovima zemlјe. Mogući su glavobolјa i neraspoloženje.

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading