OGLASIO SE MUP: Lažne sve dojave o bombama u 214 škola u Beogradu!
Alo! Vladimir Marković

- Kontradiverzioni pregledi Ministarstva unutrašnjih poslova završeni su juče u popodnevnim časovima i ustanovljeno je da je reč o lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama. Škole danas funkcionišu normalno, organizovana je neposredna nastava - rekao je Filipović.

VULIN OBJASNIO: Jedini način da prestanu dojave o bombama jeste da ukinemo internet

On je objasnio da su škole i juče i prekjuče, kako se koja škola pregledala, naročito ako je u jutarnjim časovima bio završen kontradiverzioni, automatski prelazile na neposrednu nastavu.

- Pandemija korona virusa nam je negde pomogla i naučila nas da škole mogu veoma brzo da se organizuju za nastavu na daljinu. Jeste ovo jedna nemila situacija kada nam se desi da u šest ujutru dobijemo dojavu da u 214 škola imamo podmetnut eksploziv, ali na svu sreću reč je o lažnim dojavama - rekao je Filipović.

- Nažalost mi nemamo više vremena da nešto prolongiramo, tj. da produžimo nastavu za dva ili tri dana zbog trenutne situacije, koliko smo izgubili ove nedelje i u prethodnom periodu kada smo imali u više od 200 škola dojave u Beogradu. Sreća je ta što su nastavnici spremni da se u realnom vremenu organizuju i održe nastavu koja traje 45 minuta bez obzira što je reč o onlajn nastavi - rekao je Filipović.

On je rekao da su danas sva odeljenska školska veća i da učenici imaju prilike da do poslednjeg časa, eventualno poprave ocene.

- Nastavnici im izlaze u susret i ne bi ovo trebalo da utiče na srećan završetak osnovne ili srednje škole - rekao je Filipović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dejana Gavrilovic

10.06.2022 10:08

- 47% dece odlicno, 22% sve petice, 14% vukovaca A tupi i glupi ko tocila, najgori na pisa testovima i na bilo kojoj proveri.... Nasa zlatna tupava decica ...