PRED NAMA JE NAJVRELIJA NEDELJA Saznajte kada stižu pljuskovi u preciznoj vremenskoj prognozi za jun
Tanjug

U Srbiji će u junu biti veoma toplo, više nego prethodnih godina,  ali je sredinim meseca moguća pojava i kiše, kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Druga nedelja juna biće nešto svežija, sa temperaturama između 16 i 30 stepeni. Tada se očekuje i pet kišnih dana. U trećoj nas potom očekuju dva toplija talasa, temperatura će biti i do 32 stepena, a kraj juna biće takođe vrlo topao, sa povremenom kišom.

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha oko 17 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko dva stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 29 stepeni. Mesečna količina padavina tokom juna biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 10 mm do 20 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 37 mm.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading