Puštena u rad mobilna aplikacija koja spasava živote: NESTALI Srbija šalje OBAVEŠTENJE kada neko nestane
Alo

Prema rečima Igora Jurića, koji je direktor ovog Centra, važno je da svi koji skinu aplikaciju uključe obaveštenja kako bi bili obavešteni kada nestane još neko.

- Molim sve koji imaju mobilne telefone da instaliraju aplikaciju i uključe notifikacije. Kada se objavi nestanak, dovoljno je da se osvrnete oko sebe, pogledate lica ljudi u svojoj okolini, i možda prepoznate nestalu osobu. Često se dešava da su odrasle osobe dementne, da nisu svesne svog nestanka ni da su izgubljene u tom momentu, a svako ko ima ovu aplikaciju može takvoj osobi i svakoj drugoj da spase život. Zato je bitno da svi građani Srbije imaju jednu ovakvu aplikaciju - napominje Jurić.

Puštena u rad mobilna aplikacija koja spasava živote: NESTALI Srbija šalje OBAVEŠTENJE kada neko nestane

Alo

 

On je istakao da se aplikacija neće oglašavati u drugim prilikama, već samo kada nestane neko nov.

- S druge strane, i kada se ne oglašava notifikacija, svako od nas može da izdvoji malo vremena dok je u gradskom prevozu, sedi u kafiću... i pregleda spisak osoba za kojima se traga. Može se desiti da neku osobu prepoznate - rekao je Jurić.

Svi potrebni podaci

Aplikacija sadrži spisak svih nestalih za kojima se traga, uključujući fotografije, lične podatke, kada su poslednji put viđeni i šta su imali na sebi. Aplikacija ima poučan karakter. Na njoj se, između ostalog, mogu pročitati odgovori na sva pitanja o nestalima, sadrži i savete, kao i podatke o tome šta je sistem Amber alert.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading