ALO! EKSLUZIVNO OTKRIVA Ovo su uslovi za ulazak u zemlju pice i špageta: Italija ukida sva kovid ograničenja
Alo

Propisane mere i dalje važe za građane Srbije, ali kako Alo! saznaje u Ambasadi Italije u Beogradu, očekuje se da će ovih dana stići nova odluka prema kojoj će naši turisti moći da ulaze bez epidemioloških ograničenja. Odluka će najverovatnije biti objavljena u petak na sajtu Ambasade Italije u Beogradu.

ALO! EKSLUZIVNO OTKRIVA Ovo su uslovi za ulazak u zemlju pice i špageta: Italija ukida sva kovid ograničenja

Alo

 

Do tada poseta Italiji je ograničena za neke državljane Srbije u zavisnosti od vrste primljene vakcine. U Italiju je moguće ući pod uslovom da putnik poseduje EU digitalni sertifikat (priznaju se „Fajzer“, „Moderna“ i „AstraZeneka“), s tim da druga doza važi devet meseci.

Omogućen je ulazak u državu svima koji su primili prve dve doze vakcina „Sputnjik ili „Sinofarm“, uz treću dozu cepiva koje priznaje EU, koji imaju potvrdu o preležanoj bolesti ne stariju od šest meseci ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigenski test ne stariji od 48 sati. Potvrde o vakcinaciji moraju biti na italijanskom, engleskom, francuskom, španskom ili nemačkom jeziku.

U suprotnom moraju biti prevedene na jedan od ovih jezika kod sudskog tumača. Ova ograničenja se ne primenjuju na decu mlađu od šest godina. Maske su i dalje obavezne u zatvorenim prostorima i javnom prevozu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading