ČUVENI METEOROLOG UPOZORAVA Očekuje nas vremenski rolerkoster, a evo kakav će biti jun (FOTO)
Alo/ Ilustracija

Zatim sledi stabilizacija i jače otopljenje, dok je novo osveženje uz grmljavinske pljuskove izvesno posle 6.juna.

– Danas će pod uticajem visinskog ciklona na zapadu i severozapadu regiona pretežno oblačno i relativno hladno uz kišu i pljuskove. Nad istokom Hrvatske, središnjom i istočnom BiH, severnim i središnjim predelima Srbije umereno do znatno oblačno i sveže, ponegde uz lokalan pljusak, dok bi nad jugoistočnom i južnom Srbijom bilo vrlo nestabilno uz grmljavinske pljuskove i lokalne vremenske nepogode. U toku večeri smirivanje atmosfere ali ponegde i dalje može biti kiše ili pljuska –  napisao je Čubrilo.

U ponedeljak više sunca, ali i dalje uz promenjljivu oblačnost i pojavu lokalnih grmljavinskih pljuskova, posebno sredinom dana i posle podne. Ponegde i dalje može biti jačih konvektivnih razvoja, ali uz ređu pojavu lokalnih nepogoda. Vetar danas nad severnim i središnjim predelima severni i severoistočni, nad jugoistokom regiona istočni u okretanju na severni.

Danas dnevni maksimum od oko 14 na severozapadu do oko 24 na jugoistoku reigona, a sutra od 17 do 25 stepeni Celzijusa.

 

 

– Noć ka utorku bi severu Srbije i istoku Hrvatske mogla doneti premeštanje jačeg konvektivnog sistema ali je ta verovatnoća za sada niska, oko 20%. Od utorka stabilnije i još malo toplije uz retku pojavu pljuska, a od srede pa sve do oko 6.6. osetno toplije i uglavnom suvo. Temperatrure će biti u porastu i oko 5.6, maksimumi bi se trebali kretati i do oko 33 stepena Celzijusa lokalno, što je zatno iznad proseka za ovaj deo godine – napisao je meteorolog i dodao:

– Oko 6.6. stoji signal za novo osveženje uz grmljavinske pljuskove, lokalne negopode i osveženje tako da bi se posle 7.6. temperatura ponovo kretala oko proseka.Posle tog osveženja u ovom momentu do oko polovine meseca modeli imaju signal za temperature oko ili malo iznad proseka uz ređu pojavu lokalnih pljuskova, tako da neke konkrentije kiše nad širim područjem regiona teško može biti.

Komentari (0)

Loading