ŠPALIR BRODOVA, VATROMET I TRUBE ZA MATEJA PERIŠA: Veliki broj Splićana došao na Rivu da se oprosti od stradalog mladića
Printscreen

Od 20.30 na splitskoj Rivi od nastradalog Mateja opraštaju se prijatelji i sugrađani. Veliki broj ljudi se okupio na Rivi.

ŠPALIR BRODOVA, VATROMET I TRUBE ZA MATEJA PERIŠA: Veliki broj Splićana došao na Rivu da se oprosti od stradalog mladića

Foto: Alo!

 

 

Prijatelji, kolege, poznanici i brojni sugrađani brodicama, svetlosnim signalima i zvukovima trube ispratili su Mateja na njegovu poslednju partnezu.

U čast Mateju, koji je bio skiper, napravljen je špalir od brodova u blizini trajektne luke. Na brodovima su zapaljene baklje, a onda su se začule i trube u znak poslednjeg pozdrava.

Oko 20 brodova i jedan veliki jedrenjak zaplovili su u Matejevu čast.

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet meseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazio na jedrenjaku. 

ŠPALIR BRODOVA, VATROMET I TRUBE ZA MATEJA PERIŠA: Veliki broj Splićana došao na Rivu da se oprosti od stradalog mladića

Alo! Ilustracija /J.V.

 

 

"Hvala vam svima, pokazali ste veliko srce", kazao je Nenad Periš.

Matej je preko leta radio kao skiper na jahti i upravo zbog toga su njegovi prijatelji špalirom brodica odlučili reći poslednje zbogom.

- Osetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to voleo nakon hiljada i hiljada poruka i lepih reči koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani širom zemalja regije. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i lepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželeti mogli. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti - rekao je za Slobodnu Dalmaciju u nedelju jedan od prijatelja Mateja Periša.

Matej Periš je pod misterioznim okolnostima nestao u Beogradu, u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a proteklih pet meseci pomno se pratio svaki korak potrage. Ujedinila se cela regija i svi su bili spremni pomoći kako god mogu, ali nažalost potraga je tragično završila u četvrtak, 19. maja, kada je pronađeno telo Mateja Periša.

Na Lovrincu je danas sahranjen, a sprovod je organizovan u krugu porodice i bliskih prijatelja. Njegov otac Nenad zamolio je da se ne dolazi na sahranu i da dozvole njegovim najbližima da se s njime oproste u miru.

Brojni Beograđani oprostili su se takođe danas poslednji put od Mateja Periša, koji je 30. decembra prošle godine nestao u Beogradu, da bi pre neki dan njegovo telo, na žalost, bilo pronađeno u blizini Ade Huje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading