JOŠ MALO SUNCA Nebo će se pomračiti, gromovi udarati i munje sevati a evo do kada će to trajati
EPA Ida Marie Odgaard

Danas još na severu i istoku veći deo dana pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, na jugu mestimično s kratkotrajnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, piše na sajtu RHMZ:

Uveče i tokom noći kiše može biti ponegde i u severnim i centralnim predelima.

Ujutru temperatura od 10, tokom dana do 29 stepeni.

U Beogradu danas pretežno sunčano, temperatura oko 27 stepeni.

 Preokret u utorak

U utorak pretežno sunčano i veoma toplo, ali sredinom dana i posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno i jak, jugoistočni i južni. Najniža temperatura od 11 do 17, a najviša od 26 do 32 stepena. Upozoreno je kako na visoku temperaturu i preko 30 stepeni, tako i na lokalnu pojavu grmljavina, sa verovatnoćom od 80 odsto.

Za sredu se prognozira pretežno sunčano i veoma toplo, sredinom dana i posle podne opet uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 30 do 34 stepena. Upozorenje za sredu na grmljavine je sa verovatnoćom od čak 90 odsto.

U četvrtak, 26. maja, promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 20, a najviša od 28 do 32 stepena, dok RHMZ upozorava na lokalnu pojava grmljavina.

Od 27. do 31.maja vreme će biti promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading