TEMPERATURA IDE U CRVENO Meteorolozi najavljuju tropske vreline, samo ove krajeve čekaju pljuskovi s grmljavinom
Shutterstock/Montri Thipsorn

Na severu i istoku Srbije biće pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, u jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar će u većem delu zemlje biti slab, promenljiv, na istoku Srbije umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 14 stepeni, a najviša od 24 do 29.

Uveče i tokom noći u severnim i centralnim predelima promenljivo oblačno, ponegde s kišom ili pljuskom sa grmljavinom. 

Meteorolozi upozoravaju na lokalnu pojavu grmljavine sa manjom količinom padavina.

EPA/FILIP SINGER

 

Vreme narednih dana

Utorak 

Pretežno sunčano i veoma toplo, sredinom dana i posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno i jak, jugoistočni i južni. Najniža temperatura od 11 do 17 stepeni.

Sreda 

Pretežno sunčano i veoma toplo, sredinom dana i posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, planinskim predelima povremeno i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 13 do 19 stepeni, a najviša od 30 do 34.

Četvrtak 

Promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 20 stepeni, a najviša od 28 do 32.

Prognoza vremena za narednih pet dana

Promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Komentari (0)

Loading