NOVE DOJAVE O BOMBAMA U VIŠE OSNOVNIH ŠKOLA Na udaru Niš, Ruma, Novi Sad...
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Naime, roditeljima u Rumi je od učitelja i nastavnika stigla upozoravajuća poruka da ne šalju decu u školu. Roditeljima je ova poruka stigla pola sata pred prepodnevnu nastavu.

Policija je već ispred škole.

Kako javlja 192.rs dojava je stigla i u novosadsku školu "Duško Radović", i u školi Petar Kočić u Inđiji, kao i u školi "Miroslav Antić" u Nišu.

Kako se nezvanično saznaje, dojave o navodnim bombama stigle su elektronskom poštom na adrese velikog broja osnovnih škola na teritoriji severne pokrajine.

Među njima su škole u Novom Sadu, Vrbasu, Inđiji ali i drugim mestima koja pripadaju teritoriji ovih opština.

Policija je na terenu i proverava navode, a sudeći prema načinu dojave i broju navodnih lokacija, reč je o poslednjem u nizu sajber napada na institucije i građane Srbije.

Podsećamo, prethodno su na isti način prijavljene navodne eksplozivne naprave u više kliničkih centara i drugih važnih zdravstvenih institucija u državi.

Nadležni su istog dana objavili informacije da su elektronska pisma adresirana iz inostranstva.

Samo par dana ranije, hakerska grupa Anonimusi naveli su da je upravo Srbija njihova naredna meta. Navodni razlog je odluka rukovodstva naše države o ne uvođenju sankcija Rusiji.

Prema rečima ove grupe, Srbija koja podržava navodnu vojnu tiraniju Rusije, svojom odlukom o ne uvođenju sankcija, postala je legitimna meta sajber kriminalaca.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading