EVROPOL DEMANTOVAO, NIŠTA NE VREDI Listovi "Danas" i "N1" i dalje tvrde da Srbija ne sarađuje sa Evropolom oko dojava o bombama
Alo!/Masanori Jošida

Mada je u izvesnim domaćim medijima objavljeno da se Srbija nije obraćala Europolu za pomoć i razmenu podataka radi identifikacije pošiljaca pretećih elektronskih pisama iz inostranstva, iz Europola ovo demantuju, dodajući da je istraga u toku.

- Mogu da potvrdim da je Europol primio zahtev za podršku od nadležnih službi u Srbiji. Ne možemo da iznesemo nikakav detalj više u javnost u ovoj fazi, budući da je istraga u toku - odgovor je Kler Džordžs, zamenika portparola Europola.

Podsetimo, dojave o bombama koje su danima stizale na desetine adresa dodatno su opteretile kontradiverzione ekipe MUP Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, identifikovali su lokacije ukupno 19 mejl adresa - 18 adresa Gmail servisa i jednu mejl adresu servisa ProtonMail, sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading