MIROVIĆ: Od 2016. godine u sistem socijalne zaštite uloženo 1,5 milijardi dinara (FOTO)
Pokrajinska vlada Vojvodine

Ovim konkursom dodeljeno je 160 miliona dinara za realizaciju 74 ugovora – za ukupno 35 ustanova, za smeštaj korisnika i centara za socijalni rad – koji se odnose na nabavku medicinske i druge opreme, rekonstrukciju, održavanje i adaptaciju objekata socijalne zaštite i podršku redovnim programima u direktnom radu s korisnicima.

„Ustanove socijalne zaštite, čiji je osnivač Pokrajinska vlada, imaju kontinuiranu, znatno veću finansijsku i tehničku podršku nego ranije, čime povećavamo njihove kapacitete i funkcionalnost, a time obezbeđujemo i bolje uslove za rad zaposlenih i boravak korisnika“, izjavio je predsednik Mirović i dodao da je Pokrajinska vlada u proteklom periodu osnovala i dva nova centra za porodični smeštaj i usvojenje.

MIROVIĆ: Od 2016. godine u sistem socijalne zaštite uloženo 1,5 milijardi dinara (FOTO)

Pokrajinska vlada Vojvodine

 

Ove godine, kako je naveo, opredeljeno je i 100 miliona dinara za izgradnju objekta za dnevni boravak u Domu za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ u Novom Bečeju.

Predsednik je podsetio i na to da su ove godine počeli radovi na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih objekata u Domu za duševno obolela lica u Čurugu, što je jedna od najvećih investicija u oblasti socijalne zaštite minulih godina.

U VLADI VOJVODINE PREDSTAVLJEN ZELENI NAVIGATOR ZAPADNOG BALKANA Smanjiće negativne efekte klimatskih promena

Mirović je istakao da nas u narednom periodu očekuje važan posao, zajedno sa Кancelarijom za javna ulaganja – investicije u Dom u Staroj Moravici, kao i u objekte koji nisu u sistemu socijalne zaštite, poput Specijalne psihijatrijske bolnice u Кovinu.

„Кada realizujemo i te investicije, moći ćemo da kažemo da smo otklonili najurgentnije probleme, kao i da stvaramo novi standard u ovoj oblasti“ , izjavio je predsednik Mirović.

MIROVIĆ: Od 2016. godine u sistem socijalne zaštite uloženo 1,5 milijardi dinara (FOTO)

Pokrajinska vlada Vojvodine

 

Sredstva su, između ostalog, obezbeđena za rekonstrukciju, održavanje i adaptaciju gerontoloških centara u Bačkoj Palanci, Somboru, Vršcu, Zrenjaninu, Dečjem selu u Sremskoj Кamenici, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Othon“ u Staroj Moravici, za nabavku medicinske opreme u gerontološkim centrima u Novom Sadu i Кikindi, i domovima u Čurugu, Veterniku i Starom Lecu, kao i za kupovinu druge opreme u domovima „Miroslav Antić Mika“ u Somboru, „Zbrinjavanje“ u Pančevu i „Кolevka“ u Subotici.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading