VARLJIVO VREME U SRBIJI DO KRAJA MAJA Pogledajte poslednju prognozu - evo šta nas čeka
TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Posle jučerašnjih lokalnih nestabilnosti koje su ponegde donele velike količine kiše i na žalost pojavu grada, a ponegde takođe na žalost kiše praktično i nije bilo danas znatno stabilnije ali sveže i vetrovito.

Krajem dana vetar u slabljenju i noć ka četvrtku će biti vrlo sveža za ovo doba godine tako dau planinskom delu regiona, posebno u kotlinama preko 900 metara nadmorske visine može biti slabog, prizemnog mraza.

U četvrtak tokom dana pretežno sunčano i umereno toplo, a u petak i subotu tokom većeg dela dana pretežno sunčano i vrlo toplo.

U četvrtak maksimumi od +21 do +25, a u petak i subotu od +25 do +31 stepen Celzijusa ponegde. Vetar će biti slab, južnih smerova, navodi Čubrilo.

Vreme za vikend

U subotu posle podne i u noći ka nedelji se računa na premeštanje slabog, hladnog fronta koji će ponegde usloviti lokalne grmljavinske pljuskove, pre svega na zapadu, severu i ponedge nad središnjim predelima regiona. Nestabilnosti će ponovo biti lokalne i veliki deo regiona ih i neće imati.

U nedelju svežije i uglavnom suvo uz temperature od +17 do +23, lokalno i oko +25 stepeni Celzijusa, pokazuje vremenska prognoza.

Vreme do kraja maja

Od nedelje ulazimo u period umereno toplog i promenljivog vremena uz smenu toplih i malo svežijih dana. Povremeno će biti uslova za grmljavinske pljuskove, pre svega u utorak uveče i oko 26.5.

Za sada nema najava za neke konkrentije padavine koji bi ujednačenije zahvatile veći deo regiona u očekivane akumulacije u narednih deset dana uglavnom idu od 2mm do 10mm, a samo ponegde uz jači pljusak preko 15mm.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading