ALO! ISTRAŽIVANJE I STRUČNI SAVETI Gde je najbolje u stanu da postavimo klimu
Foto: Alo.rs

Bliži nam se leto, a sa njim i tropski dani. Većina ljudi, tokom leta ne može bez klima uređaja. Na poslu ili u stanu. Ekipa Alo! TV došla je do odgovora na pitanje gde je najbolje postaviti klimu u stanu, kao i koliko je bitno da klima uređaje održavamo redovnim servisom. Ove korisne savete, pogledajte i poslušajte u prilogu koji smo za vas pripremili.

Prvo i osnovno što treba da utvrdite je koliko često je servis klima uređaja neophodan. U nekim slučajevima neophodan je jednom godišnje a u nekim, posebno na zagađenim gradskim lokacijama ili ukoliko ga tokom cele godine koristite, i dva puta godišnje - na šest meseci. Prvi razlog zbog kojih je redovan servis neophodan je zdravstvene prirode, a zatim higijenske, i takođe preventivne, radi očuvanja uređaja.

 

ALO! ISTRAŽIVANJE I STRUČNI SAVETI Gde je najbolje u stanu da postavimo klimu

Foto: Alo.rs

 

Servis klima uređaja podrazumeva: proveru ispravnosti uređaja, proveru elektronike, spojeva, stanja freona i eventualnu dopunu,proveru pritiska, zamenu potrošenih creva za odvod i izolacije na cevima, podmazivanje ležajeva, razne sitne popravke uz obavezno čišćenje i dezinfikovanje unutrašnje i spoljašnje jedinice.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading