STRATEŠKO PARTNERSTVO SAOBRAĆAJNOG FAKULTETA I KOMPANIJE PR-DC Budući saobraćajni inženjeri ići će na praksu
Alo

Kompanija PR-DC i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su danas memorandum o strateškom partnerstvu. Ovaj memorandum podrazumeva, između ostalog, prijem studenata na praksu i rad na realnim projektima.

Sporazum su potpisali direktorka kompanije PR-DC Tijana Petrašinović i dekan Saobraćajnog fakulteta dr Nebojša Bojović.

Dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu dr Nebojša Bojović ističe da je ovaj sporazum od izuzetne važnosti u prvom redu za studente, ali i za sam fakultet, s obzirom na stepen inovativnosti koje PR-DC koristi u svom radu. “Ovo je potvrda da se akademska znanja ne prepoznaju samo unutar Univerziteta, već da to prepoznaju i oni koji se bave istraživanjima. Veliko nam je zadovoljstvo što našim studentima možemo da obezbedimo stručnu praksu koja podrazumeva upoznavanje sa najnovijim tehnologijama. Za fakultet je značajno što će sa kompanijom moći da sarađuje na visoko inovativnim projektima”, ističe dekan Bojović.

STRATEŠKO PARTNERSTVO SAOBRAĆAJNOG FAKULTETA I KOMPANIJE PR-DC Budući saobraćajni inženjeri ići će na praksu

Alo

 

 

Direktorka kompanije Tijana Petrašinović rekla je da su za PR-DC studenti saobraćajnog fakulteta veoma važni sa aspekta uređenja vazdušnog prostora i propisa, s obzirom da je vizija ove kompanije takva da spremni dočekaju budućnost. “Budući saobraćajni inženjeri će biti naši dragoceni saradnici, s obzirom na to da je za adekvatnu upotrebu bespilotnih letelica neophodno poznavanje saobraćajnih i vazdušnih propisa u zemlji. Takođe, ovo su tehnologije koje se menjaju praktično svakodnevno, ali je jednako važno biti u korak sa propisima, baš kao i sa naprednim tehnologijama. Sigurna sam da će, sa druge strane, studenti Saobraćajnog fakulteta u našoj firmi steći mnogo praktičnih znanja koja će im značiti u budućem poslovanju, tako da smo ovaj sporazum potpisali na obostrano zadovoljstvo” , ističe Petrašinović.

Profesorka Saobraćajnog fakulteta dr Olja Čokorilo, šef odseka za vazdušni saobraćaj i transport, izjavila je da sporazum predstavlja izazov za obe strane, ali da ima veliki značaj u vidu pružanja perspektive mladim ljudima u Srbiji. “Iz moje dugogodišnje prakse mogu da potvrdim da je ovaj sporazum prilika za uključivanje mladih istraživača i doktoranada. To znači da će oni potvrdu svojih naučnih istraživanja zaista moći da dobiju u domenima Republike Srbije, naših univerziteta i kompanija” naglašava Čokorilo.

Ovo je drugi sporazum koji je kompanija PR-DC potpisala sa nekom visokoškolskom ustanovom. Prvi sporazum potpisan prošle godine sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu pokazao se kao veoma uspešan, i podrazumeva zajednički nastup na forumima u zemlji i inostranstvu iz oblasti vazduhoplovstva, saradnju na različitim projektima i takođe prijem studenata na praksu u kompaniji. 

Kompanija PR-DC će nastupati na Sajmu tehnike od 24. do 27. maja na Beogradskom sajmu i tom prilikom prezentovati javnosti dronove iz svoje proizvodnje, kao i sve projekte na kojima trenutno rade i one koje planiraju da realizuju u budućnosti.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading