GROM ZAPALIO KUĆU KOD ČAČKA Zapalio se strujomer u domaćinstvu na Kablaru (FOTO, VIDEO)
Rina

Čitava kuća bila nam je u dimu, ništa se nije videlo, ispričali su domaćini, pošto je grad protutnjao selima ovog kraja. 

"Sedeli smo u dvorištu kad se to desilo, čitava kuća je bila u dimu, ništa se videlo nije. Strujomer je spržen, a plamen je bio i na spojevima i na krovnom nosaču, preko koga dolazi strujni kabal, očekujemo da ekipe iz EPS-a stignu što pre. Mi smo na kraju linije gde je došlo do pražnjenja strujnog udara, plaši nas da se opet ne ponovi", kazao je Srboljub Gospavić, vlasnik domaćinstva.

On dodaje da u ovom zaseoku već dugi niz godina veliki problem predstavljaju slaba i loša  infrastruktura elektro mreže, pa se ovakvi slučajevi često dešavaju.

 

 

"Nadležni dolaze, pa spajaju i prespajaju kablove ali nikako da reše. Imamo popadalih bandera na trasi, a dobar deo kablova vezan je za cerova drva u neraskresanoj šumi. Neki kablovi su po zemlji dok neke podižemo grabuljama da bi prošli traktorima, nadam se da će ovaj problem neko razumeti dok ne bude kasno", zaključio je Srbo.

Nevreme nije zaobišlo ni gornjomilanovački kraj, gde je u pojedinim selima grad padao nekoliko minuta i pričinio materijalnu štetu na poljoprivrednim usevima. 

"Odjednom je počelo da sipa kao iz rukava, grad veličine lešnika intenzivno je padao oko pet minuta. Najveća šteta pričinjena je na ranim sortama trešanja koje su još malo bile spremne za berbu. Plodovi su završila na zemlji", kažu meštani sela Pranjani. 

Nevreme praćeno gradom tokom popodnevnih sati pogodilo je i Arilje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading