Ministar Ružić: Model nastave će se prilagođavati zbog dojava o bombama
Alo

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti obaveštavani da će se nastava odvijati na daljinu.

Ružić je na TV Prva rekao da će, ako to bude potrebno, biti primenjivan onlajn model nastave i školska godina privedena kraju.

Govoreći o nadoknadi izgubljenih časova zbog dojava o bombama, Ružić je rekao da neće biti uvedena radna subota zbog jučerašnejeg dana, ali da je potrebno da se časovi nadoknade sažimanjem gradiva, produženjem nastave ili na neki drugi način. O tome odlučuju direktori u skladu sa dozvolom školskih uprava.

Ružić je istakao da sam sistem funkcioniše zahvaljujući predanosti i iskustvu onih u njemu.

"Važno je da i deca shvate da ovo nije igra, ovo je na neki način psihološki rat i sa njima, jer se sada zaključuju ocene i deca treba da odgovaraju predmete", rekao je ministar.

Naveo je da su, na svu sreću u 100 odsto pregledanih škola dojave bile lažne i da je to najvažnije sa aspekta bezbednosti dece. Ružić je ocenio da MUP radi posao odlično i dodao da ne zna čija je ideja o dojavi, ali da je tragedija da su na meti najmlađi.

Naveo je da je dojave juče primilo 97 osnovnih i nekoliko srednjih škola i naglasio da je želja da se izazove panika, da se vodi neka vrsta psihološkog rata. Prema oceni Ružića, ide se na iznurivanje resursa, jer nema toliko kontradiverzionih ekipa.

"Moramo da se izborimo sa ovim izazovom, deca ne smeju biti meta političkih ciljeva", naglasio je Ružić. Ukazao je da je važno da bezbednosne službe rade svoj posao kako bi oni koji to rade što pre bili sankcionisani i dodao da nadležno tužilaštvo radi na tome.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading