JEZIVA SLIČNOST Poruka koja je stigla školama u Beogradu i one koju je poslao student ubica u Permu
Shutterstock

Neki delovi poruke su bukvalno identični.

- Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih. Ubijaće vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas unišiće sve oko sebe - pisalo je u poruci koju su juče dobile škole, a ovi delovi bukvalno su isti kao poruka koju je objavio mladić koji je počinio zločin u Permu, a koja je, kako se pretpostalja, objavljena na dark vebu.

Jeziva poruka poslata beogradskim školama - Alo.rs

Timur Bekmansurov (18), napadač koji je upao u kampus Univerziteta u Permu i počeo da puca po kolegama, danima je planirao zločin, čak kako je naveo u poruci koju je objavio na društvenim mrežama „dugo je štedeo za oružje“.

Bekmansurov je ubio šest, a pre napada na društvenoj mreži VKontakte napisao da njegov motiv nije verski ili politički, već „san koji je dugo sanjao“ zbog mržnje prema svima oko sebe. Napisao je da je razmišljao da napad izvrši automobilom-bombom ili nožem umesto pištolja. Takođe, detaljno je objasnio kupovinu pištolja i obuku za vatreno oružje, kao i proces dobijanja dozvole.

- Ovo što se dogodilo nije teroristički napad, barem ne iz pravnog pogleda. Nisam bio pripadnik ekstremističke organizacije, nisam bio religiozan i bio sam apolitičan. Niko nije znao šta ću uradidi i delovao sam samostalno - stoji u poruci Bekmansurova, koju je objavio lokalni portal 59.ru.

Komentari (0)

Loading