MIROVIĆ: U junu će biti ubrzana izgradnja pruge ka Subotici
Pokrajinska vlada Vojvodine

Predsednik Pokrajinske Vlade navodi da se nastavljaju pripreme za druge planirane investicije, poput autoputa od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada, kao i brza saobraćajnica od Sombora do Kikinde

- Radovi teku veoma dobro. Kineski partneri su me izvestili da će u junu biti intenzivirani građevinski radovi. U toku je ukljanjanje stare pruge na trasi nove brze pruge od Novog Sada do Subotice, tako da za dve i po do tri godine možemo očekivati prugu za iste brzine kakvu već imamo od Beogada do Novog Sada. Već je sada jasno da će se putovati za četrdesetak minuta - rekao je Mirović za Tanjug.

Pozdravljamo kanonski status Makedonske pravoslavne crkve - Alo.rs

Mirović: Stogodišnjica obnavljanja jedinstva SPC je jubilej jedinstva i borbe za slobodu

- Stogodišnjica obnavljanja jedinstva Srpske pravoslavne crkve je veliki jubilej koji šalje poruku da je važno jedinstvo i briga o našem narodu svuda gde živi -  rekao je danas predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

- Karlovačka i Cetinjska Mitropolija su od polovine 18. veka nosile tu baklju očuvanja srpske crkve, duhovnosti, jezika, pisma, običaja i nakon pobede u Prvom svetskom ratu i velike borbe svih u 19. veku, podsetiću samo na Vojvodinu, na borbe Svetozara Miletića, Jaše Tomića i svih politički lidera koji su se žrtvovali za ideale slobode, 1922. godine ujedinjenje crkve je kruna viševekovne borbe za oslobođenje i ujedinjenje - rekao je Mirović za Tanjug.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading