ALO! NA SAJMU AUTOMOBILA Posetioci gledaju nove modele, a još više lepe promoterke: Najskuplji auto od 183.000 evra još čeka kupca (VIDEO)
Alo!/Vladimir Marković

Zbog opšteg stanja u svetskoj ekonomiji svi automobili su znatno poskupeli, pa tako ni najjeftiniji nisu pristupačni kao što su to bili prethodnih godina. Ipak, ima svega za one koji su se nameračili na neki model.

Vučić otvorio Sajam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je juče Sajam automobila "DDOR ECO BG CAR SHOW 07". On je saopštio da se još čeka odluka bar dva velika globalna svetska proizvođača automobila da li će otvoriti svoje fabrike u Srbiji.

Tanjug

 

On je tokom obilaska štandova, zastao kod štanda kompanije Dunav osiguranje, gde mu je predsednica Nadzornog odbora Tatjana Vukić rekla da je zadovoljna poslovanjem i da je ta kompanija lider u osiguranju od autoodgovornosti, kao i da u autoosiguranju drži oko trećine tržišta.

- Morate da se borite. Nemamo nameru da prodajemo 'Dunav', imajte to u vidu i samo da podižete udeo u tržištu - poručio je Vučić predstavnicima kompanije.

Prvi na listi najskupljih je „rendž rover autobiografi D250“, a izložena varijanta se može pazariti za 183.765 evra. Radi se o novoj generaciji modela rendž rover koji u Srbiji ima početnu cenu od 155.000 evra. Kako smo saznali od devojaka koje ga reklamiraju, oko ovog modela se skuplja i staro i mlado.

Alo Vladimir Marković

 

- Posetioci prepoznaju luksuz, a naročito pravi ljubitelji i ozbiljni kupci. Zanimaju ih sve komponente, ali izuzetno im je važno i da provere udobnost i osećaj koji će im se probuditi kada sednu u ovaj auto - rekla je jedna od promoterki za Alo!.

Drugi na listi je „porše tajkan GTS“ koji je dostupan za 169.600 evra, a u pitanju je električni model u GTS izdanju. Njemu očigledno nije potrebna posebna reklama, pa je ovo jedan od retkih modela ispred kojeg nije stajao neko od promotera, već samo opis da ova mašina od nule do 100 km/h stigne za 3,7 sekundi, kao i dugačak spisak dodatne opreme koju, sigurni smo, oni koji izdvoje novac za sam auto mogu lako da priušte.

- Ko ne kupi dodatnu opremu, a da 170.000 za auto, meni nije jasan - kaže jedan od posetilaca sajma koji je na ovu smotru došao „samo da se divi i mašta“.

Treći na listi najskupljih novih četvorotočkaša je „mercedes EQS 580 4Matic“ sa cenom od 162.000 evra, takođe električni ljubimac kojeg su nazvali još i „S-klasa budućnosti“.

Alo Vladimir Marković

 

- Posetioci našeg sajta su većinom oni koji dolaze da gledaju, raspitaju se, ali među njima ima i ozbiljnih kupaca koji zaista ove modele planiraju da kupe. Bilo je onih koji su pitali i za cenu, koji se raspituju kada bi mogao da im stigne auto na adresu, mogu li da ga odvezu direktno sa sajma i tako dalje - kaže za Alo! predstavnica „Mercedesa“.

Ukoliko tražite nov automobil, a za svoj novac želite najpovoljniju mogućnost, među izloženim primercima na Sajmu najjeftiniji je „fijat 500“, koji košta 14.990 evra. U pitanju je model sa konvencionalnim pogonom.

- Ljudima je ovaj model interesantan jer podseća na starog „fiću“, vole ga a i praktičan je za gradsku vožnju. Još niko nije prošao da nije bio oduševljen ovim modelom - kažu s njihovog štanda.

Alo Vladimir Marković

 

Drugi na listi najjeftinijih je „suzuki svift“. Sa cenom od 15.100 evra ovaj mali gradski automobil ima blagi hibrid a, kako smo saznali od prodavaca na štandu, ovaj i slični modeli su već godinama veoma popularni. Njegova početna cena je 13.400 evra, a ovaj konkretni model, izložen na sajmu, nešto je skuplji zbog paketa opreme i metalik boje.

Iz iste kuće dolazi i treći s liste najjeftinijih automobila sajma. U pitanju je „suzuki ignis“ koji sa paketom dodatne opreme košta 16.100 evra. Treba napomenuti da je izloženi „ignis“ opremljen automatskim menjačem, ima metalik boju i dodatnu opremu.

Komentari (0)

Loading