Korporacija Oracle otvara regionalni centar u Državnom data centru u Kragujevcu: Srbija regionalni lider u digitalnoj transformaciji
Foto: Tanjug/ Slobodan Miljević

U Kragujevcu je potpisan komercijalni ugovor sa korporacijom Oracle, čime ovaj globalni IT gigant otvara prvi regionalni centar u jugoistočnoj Evropi u Data centru u Kragujevcu. Osnivanjem regionalnog čvorišta ove korporacije stvaraju se uslovi da korporacija „Oracle“ iz Kragujevca pruža svoje usluge u ovom delu Evrope i šire.

Ceremoniji potpisivanja ugovora juče su prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, zamenik šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država Džon Ginkl, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu dr Mihailo Jovanović i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Ugovor je iz korporacije „Oracle“ potpisao Kenet Johansen, potpredsednik za klaud tehnologije i regionalni direktor za severnu i istočnu Evropu, dok je ispred Državnog data centra u Kragujevcu ugovor potpisao Danilo Savić, direktor Data Cloud Technology.

Korporacija Oracle otvara regionalni centar u Državnom data centru u Kragujevcu: Srbija regionalni lider u digitalnoj transformaciji

Foto: Tanjug/ Slobodan Miljević

 

Potpisivanjem ovog ugovora, stvara se nova perspektiva  u razvoju sektora informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji, a istovremeno se naša zemlja pozicionira kao regionalni IT lider. Velika investicija koju će korporacija „Oracle“ uložiti u ovaj regionalni centar otvara dodatne mogućnosti za dalji razvoj. Svako preduzeće u Srbiji imaće priliku da iskoristi prednosti performansi, bezbednosti i nižih troškova Oracle klaud infrastrukture (OCI), podržavajući obim i rast industrija, uključujući zdravstvo, maloprodaju i bankarstvo.

Sklapanje partnerstva sa korporacijom „Oracle“, jednim od svetskih IT lidera, predstavlja još jednu potvrdu rezultata Vlade u sektoru digitalizacije i investiranja u najmoderniju infrastrukturu data centara, kadrovskih i tehničkih kapaciteta. Ovo je takođe potvrda da je Srbija regionalni lider u digitalnoj transformaciji i dobar partner za strane investicije u oblasti IT i novih tehnologija.

Potvrda uspeha

Sklapanje partnerstva sa korporacijom Oracle predstavlja još jednu potvrdu rezultata Vlade u sektoru digitalizacije i investiranja u najmoderniju infrastrukturu data centara, kadrovskih i tehničkih kapaciteta

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading