IZAŠLI SMO IZ LAVIRINTA Alo! u poseti nesvakidašnjem zabavnom parku u Batočini, jedinstvenom na Balkanu, koji privlači i decu i starije
Foto: Aleksandar Đorđević

Na 7.000 kvadratnih metara, gde je nekad sejan suncokret, australijsko-srpski biznismen Goran Srejić sagradio je u Batočini nesvakidašnji zabavni park „Bora lavirint”. Jedini u Srbiji, najveći na Balkanu, a po mnogim parametrima i u Evropi. Park radi samo vikendom, a bio je prepun posetilaca i kad vreme nije najbolje.

Izbor je veliki, ali je lavirint, ipak, glavna zvezda zabavne ponude.

- Lavirint je od žive ograde, ima 50.000 sadnica, dužina staze je 3,5 kilometara, po čemu je najduža u Evropi. U centru lavirinta je kula visoka 10 metara, a na ulazu u park je robot „Mali Bora” iste visine. Jedan pored drugog su ulaz i izlaz iz lavirinta. Cilj je proći ceo lavirint, svih šest mostova, i vratiti se na istu tačku, ali s druge strane. Ne radimo dugo, ali smo već popularni. Posetioci dolaze sa svih strana, od sedam do 77 godina, kako se obično kaže, radno vreme je od 11 do 18 sati. Deca se smeju kad uđu, a plaču kad izađu, hteli bi da pretražuju još, ostaju bukvalno minut do kraja radnog vremena - objašnjava Marina Bogdanović, marketing menadžer Zabavnog parka „Bora lavirint”.

Kada smo posetili ovaj zabavni park, vreme nije bilo idealno, a gostiju nije manjkalo. Irena i Nemanja Đorđević iz Jagodine, sa devojčicama od devet, pet i tri godine uživaju u lavirintu za koji su saznali preko Fejsbuka. Internet je bio pozivnica i za Kragujevčane Ivanu i Dušana Rajičića, koji su sa sinom i ćerkicom u dečjim kolicima već prošli lavirint i zatekli smo ih kako uživaju u mini golfu.

- Još se nismo izgubili - kaže Ivan Kuznjecov, koji obilazi lavirint sa sinom Aleksejem i dodaje da žuri da pronađe suprugu Svetlanu i drugog sina Vladimira.

Oni su Rusi koji već devet godina žive u Beogradu.

Imali smo sreće da u parku zateknemo i Gorana Srejića, koji je sve ovo izmislio i smislio, uz malu pomoć prijatelja. S roditeljima se kao petogodišnjak iz Kragujevca otisnuo u Australiju, gde sada ima 36 firmi koje uspešno rade. Ali, želeo je da nešto otvori i u Srbiji, koja ga sve više vuče nazad. Ima kuću u okolini Kragujevca i sve je više ovde:

- Imam četiri unuka. Sa mnom dolaze svake godine i svaki put ostajemo sve duže. Njima je ovde izuzetno zabavno.

A Srejićevi planovi su baš ambiciozni:

- Cilj mi je da milion ljudi godišnje poseti ovaj zabavni park. Počećemo uskoro gradnju najvećeg trodimenzionalnog lavirinta sa šest spratova, na 6.000 kvadrata. To nema nigde u svetu.

 

IZAŠLI SMO IZ LAVIRINTA Alo! u poseti nesvakidašnjem zabavnom parku u Batočini, jedinstvenom na Balkanu, koji privlači i decu i starije

Foto: Aleksandar Đorđević

 

 

A da je gazda „Bora lavirinta” sasvim neobična pojava, govori i podatak da ovih dana u Beogradu snima svoj drugi igrani film. On je sve i svja - pisac scenarija, reditelj, producent i izvršni direktor, a da pritom nikada nije radio u filmskoj industriji.

A i u parku je sve kao na filmu. Ima i pet zamkova na naduvavanje, koji su idealni za igru najmlađih. Ispred jednog od tih zamkova nailazimo na Robertina Marinkovića iz Starog Sela kod Velike Plane. On inače radi u Austriji i za božićne praznike je došao na odmor, pa je doveo decu , jer je od komšije čuo da u Batočini ima nešto interesantno.

Iz Nemačke je stigla i Kragujevčanka Dijana Kragović. Dovela je sina Nestora (11) i kćerku Tamaru (14), koji se upravo spuštaju sa jednog od zamkova visokog desetak metara.

IZAŠLI SMO IZ LAVIRINTA Alo! u poseti nesvakidašnjem zabavnom parku u Batočini, jedinstvenom na Balkanu, koji privlači i decu i starije

Foto: Aleksandar Đorđević

 

Tu su i 192 tramboline. Na jednoj zatičemo Mariju Zarić i Jovana Mitića, koji budno prate kako dve devojčice izvode akrobacije.

U ponudi je i igraonica „Nagibova kuća”, kućica za hobite, inspirisana Tolkinovim romanima, a čiji je autor Nagib Ismailović, arhitekta i umetnik iz Kragujevca.

A da sve bude baš kompletno, tu je i restoran s odgovarajućom ponudom hrane i pića.

Cena ulaznice je 650 dinara, ali ima i više popusta za različite grupne posete, piše Predrag Parezanović.

IZAŠLI SMO IZ LAVIRINTA Alo! u poseti nesvakidašnjem zabavnom parku u Batočini, jedinstvenom na Balkanu, koji privlači i decu i starije

Foto: Aleksandar Đorđević

 

 

U humanitarne svrhe - 2,5 miliona dinara

 

Goran Srejić je već poklonio znatna sredstva u humanitarne svrhe, ali jednu veliku donaciju najavljuje za leto. Kako nam je rekla Marina Bogdanović, ukoliko u junu budu imali više od 25.000 poseta, u humanitarne svrhe izdvojiće 2,5 miliona dinara.

 

Predlozi za potpis ispod slika:

 

Pogled sa kule na lavirint dug 3,5 kilometara

 

Porodica Đorđević iz Jagodine odlično se snalazi

 

Ivan i Aleksej Kuznjecov nisu se izgubili

 

Marina Bogdanović

 

Goran Srejić

 

Mini golf interesantan Rajičićima

Veseli spust

 

Salto pod budnim okom zaposlenih

 

U zamku je baš zanimljivo

 

„Mali Bora” a visok 10 metara

 

Luda zabava novinarki ALO!

Novinarke Alo! Video-redakcije Ana Branković i Jovana Lepojević su i same potražile izlaz iz lavirinta.

- Trkale smo se koja će pre naći izlaz iz lavirinta, na momente nam se činilo kao da ćemo zauvek ostati u njemu, ali smo se pritom dobro zabavile i ludo provele. Trebalo nam je oko sat vremena da pronađemo izlaz, prilično je zahtevno, treba preći 5-6 mostova, snaći se, a stalno vam se čini da ste baš tu već prošli. Uzbudljivo je, veselo i zabavno! - kaže Ana Branković.

A kako su se njih dve provele, pogledajte na našem sajtu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading