MOĆNI KINESKI PVO SISTEM U BATAJNICI Pogledajte kako izgleda FK-3 Vojske Srbije (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen

Zbor najnovijeg naoružanja i vojne tehnike, iz uvoza, kao i iz domaćeg razvoja, zakazan je za subotu, u 11 časova, na aerodromu "Pilot pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici.

MOĆNI KINESKI PVO SISTEM U BATAJNICI Pogledajte kako izgleda FK-3 Vojske Srbije (FOTO/VIDEO)

Alo/A.B.

 

Kapije ove vazduhoplovne baze otvorene su za građane, koji mogu slobodno da prisustvuju jedinstvenoj vojnoj manifestaciji.

Glavne zvezde prikaza, takođe, biće helikopteri Mi-35 ruske proizvodnje, kao i "Erbasove" letelice H145M, koje će biti potpuno opremljene i naoružane. Kopnena vojska svoj uzlet prikazaće dejstvom modernizovanih tenkova M-84M i T-72MS i široke palete borbenih vozila - "lazar", "miloš", MRAP, BOV... Sastavni deo nove snage Vojske Srbije je i samohodna haubica "nora B52", digitalizovani višecevni raketni sistem "Oganj", kao i robotizovane platforme "mali miloš".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Goran

30.04.2022 11:25

Srbija danas ima čime da se ponosi, a to je naoružanje kakvo do sada nije imala. Stanovnici mogu da mirno spavaju jer ih čuva dobro opremljena Vojska Srbije.

Ana

30.04.2022 11:46

Kineski FK-3 sistem, pored Kine, imamo samo mi. To nam dovoljno govori o prijateljstvu ove dve zemlje.

Mina

30.04.2022 11:56

Da bi vojska bila jaka mora da se i ulaže u nju. Danas vidimo vojsku koja je dobro opremljena ,drugačija od one od samo pre par godina. Sve je to rezultat ulaganja i odgovornog ponašanja države prema vojsci.

stevo

01.05.2022 01:11

Građani su ponosni na svoju vojsku,a realno gledajuci imamo i na sta biti ponosni