DA LI JE SRBIJA SLEDEĆA NA UDARU ZEMLJOTRESA? Evo na šta meteorolog Ivan Ristić upozorava
Facebook printscreen/Bljesak.info

 Meteorolog Ivan Ristić koji već dve godine istražuje problem pomeranja tla upozorava da će zemljotresa na ovom području biti i u toku dana, a potresi se mogu osetiti i u Srbiji.

Snažan zemljotres se dogodio oko 23.10 u petak, a epicentar potresa jačine šest stepeni bio je 20 kilometara istočno od Stolca.

Tlo se ne smiruje ni danas, a u toku noći zabeleženo je nekoliko manjih potresa. Poslednji potres bio je oko 6.10 časova. 

Vučić čestitao Dan Vojske Srbije - Alo.rs

Meteorolog Ivan Ristić koji već dve godine istražuje problem pomeranja tla upozorava da će zemljotresa na ovom području biti i u toku dana, a potresi se mogu osetiti i u Srbiji.

- Kada se desi zemljotres na nekom mestu ide mala pauza do novog u okolini, tlo u Bosni i Hercegovini još se trese. Imamo potrese na gotovo svakih deset minuta, to se zove smirivanje tla - ističe Ivan Ristić.

Upozorenje na nove zemljotrese izdao je i Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Vremenska prognoza za subotu 23 april - Alo.rs

U narednim satima i danima može doći do naknadnih potresa, naveli su iz EMSC-a.

- Osim ako je neophodno, držite se dalje od oštećenih područja radi vaše sigurnosti. Budite oprezni i sledite informacije državnih vlasti - navodi se u upozorenju EMSC-a.

Podsetimo, prvi zemljotres jačine 6 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je s epicentrom u Stocu. Zemljotres je odneo i jednu žrtvu kada se stena obrušila na kuću. Poginula je devojka Elmira Sefo (28). 

Komentari (0)

Loading