PRAZNICI POČELI Beograd bez zastoja, gužve ponegde van grada, evo kakva je situacija na graničnim prelazima
Foto: AMSS kamere

Petak i vreme popodnevnog špica obično donesu i velike gužve, ali je danas po Beogradu situacija drugačija. Nikakvih zastoja i čepova nema na Gazeli, Pančevačkom mostu, Autokomandi, bez gužve su i Mostarska pelja, kao i auto-put na Novom Beogradu.

Još malo ima gužvi na izlasku iz grada, ali samo sporadično.

Sudeći po kamerama Auto-moto saveza Srbije, kolone i čepovi su samo na pojedinim graničnim prelazima. Najveća gužva je na prelazu Batrovci, kako na izlasku, tako i na ulasku u Srbiju.

PRAZNICI POČELI Beograd bez zastoja, gužve ponegde van grada, evo kakva je situacija na graničnim prelazima

Foto: AMSS kamere

 

- U ovom trenutku možemo reći da je saobraćaj umerenog do pojačanog intenziteta na svim važnim putnim pravcima, posebno na auto-putevima, pa iz tog razloga kada su kolovozi mokri, kada je vidljivost smanjena, onda može doći i do vanrednih zastoja i prekida u saobraćaju neophodna je maksimalna odgovornost svih učesnika u saobraćaju - rekao je Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije.

Kaže da se nalazimo u građevinskoj sezoni, gde na većini putnih pravaca i svim onim frekventnim pravcima ima usporene vožnje zbog započetih radova, kod obilaznice Beograda se stvaraju veće gužve i najusporenije se prolazi.

- Imajte strpljenja kod deonice kod Resnika i Bubanj potoka. Za one koji će putovati na delu puta između Stare pazove i Inđije da ih podsetima da je tu obustavljen saobraćaj kod Putinaca, ide se obilaznim putem - rekao je on.

- Za one koji će putovati auto putem Miloš Veliki, tu nema intenzivnijih radova, saobraćaj se odvija normalno. Na naplatnim stanicama, na istom auto-putu bez zadržavanja se prolazi ka Crnoj Gori, ka Bosni i Hercegovini je saobraćaj opterećen. Preporučujemo vozačima da obrate pažnju kroz Ovčar banju, tu ima magle, može biti nekog odrona, neka pripaze na brzinu kojom upravljaju vozilo - rekao je Mitić.

Napominje da je JP "Putevi Srbiji" pojačalo rad na svim naplatnim stanicama i svi kanali za naplatu putarine su u funkciji, što će usloviti da neće biti dužih zadržavanja.

- Podsetili bismo vozače da zbog radova na naplatnoj stanici Požarevac, na petlji Požarevac, nije dozvoljeno isključenje iz pravca Beograda ka Nišu u smeru ka Požarevcu i zbog toga se koristi naplatna stanica Smederevo - kazao je Mitić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nena

22.04.2022 18:13

Milina u Beogradu. Zato i volim praznike, disem slobodno. Bas milina.

Ljubiša

22.04.2022 20:06

Beogradjani ostali, a BeogradŽani pojurili u lov na prasiće.