VELIKA VASKRŠNJA MANIFESTACIJA ISPRED HRAMA SVETOG SAVE U periodu od 16. aprila do 01. maja, Beograđane očekuje pregršt zanimljivog sadržaja!
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Po prvi put na našim prostorima biće realizovana postavka scenografije koja je za ovu priliku posebno izradjena u saradnji sa filmskim scenografima i vajarima, namenjena samo za obeležavanje Vaskrsa, kao i 15 izložbenih jaja visine 2m, uz prelepu korpu sa manjim izložbenim jajima koja se po prvi put mogu videti u Beogradu.

Scenografski elementi sa trodimenzionalnim prikazom ikona rođenja, krštenja, preobraženja, ulazak u Jerusalim, tajna večera, stradanje i vaskrsenje čine Put od Božića do Vaskrsa koji je povezan tunelom, težine jednu tonu, dužine 4m i visine 2m, a koji povezuje scenografske elemente sa ikonom Vaskrsenja Isusovog.

VELIKA VASKRŠNJA MANIFESTACIJA ISPRED HRAMA SVETOG SAVE U periodu od 16. aprila do 01. maja, Beograđane očekuje pregršt zanimljivog sadržaja!

Predrag Vučković

 

Posetioci će za najznačajniji hrišćanski praznik biti u prilici da uživaju u besplatnim programima.

U subotu 16.04 biće premijerno izvedena predstava “Zločin i kazna “ u kripti Hrama Svetog Save, kao i tradicionalni Vaskršnji koncert koji je planiran u ponedeljak 25.04.

Za Lazarevu Subotu i Cveti, okupiće se deca iz 16 osnovnih škola koja će zajedno sa decom sa smetnjama u razvoju izložiti svoje praznične rukotvorine.

Sva deca i posetioci su dobrodošli da uzmu učešće u radionicama i u oslikavanju velikih vaskršnjih jaja, uz druženje sa učesnicima manifestacije, decom iz osnovnih škola, iz Savremene gimnazije, udruženjem Radost na dar i vitezovima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading