SNEG U APRILU OKOVAO ZAPADNU SRBIJU Opet se zabeleli Zlatibor, Tara, Zlatar...
Alo

Jaka kiša tokom noći između subote i nedelje u višim planinskim predelima Zapadne Srbije prešla je prvo u susnežicu, a potom i u jak sneg koji je padao satima. Formiran je novi snežni pokrivač u visini od 15 centimetara, a nadležne ekipe su tokom noći odmah izašle na teren kako bi raščistile puteve.

- Iako je sezona zimskog održavanja prošla, brzo je sve organizovano i putari sa mehanizacijom su radili čitavu noć kako bi očistili puteve. Najviše snega palo je na Zlatiboru i Zlataru, ekipe su i dalje na terenu. Prvo je poslat jedan kamion za čišćenje, a potom još pet - rekao je za RINA Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Kao na klackalici

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljeno je da se od 11. do 14. aprila u većem delu Srbije u noćnim i jutarnjim satima očekuju slabi prizemni mrazevi, dok će pojava mraza na 2 metra visine biti lokalna - u ponedeljak (11. 4.) u Vojvodini, a u utorak (12. 4.) u centralnim i južnim krajevima Srbije.

Od utorka do petka uslediće razvedravanje i porast temperature, pa će veću sredu najniža temperatura biti osam stepeni, a najviša 22. U četvrtak maksimalna dnevna temperatura biće 23, u petak, iako se očekuje promenljivo oblačno vreme, biće čak 24 stepena.

On ističe da su za sad svi putevi prohodni i da nema zastoja, niti obustava u saobraćaju.

Sneg koji pada od noći između subote i nedelje obeleo je planine u zlatiborskom kraju. Na Zlatiboru ima oko 15 centimetara snega, a u višim delovima dostiže visinu i do 25 cm.

SNEG U APRILU OKOVAO ZAPADNU SRBIJU Opet se zabeleli Zlatibor, Tara, Zlatar...

Alo

 

I na Tari i Mokroj Gori sneg je padao celu noć. Na Mitrovcu je debljina snežnog pokrivača oko 15 cm, dok je u drugim delovima Tare do 10 cm. U Mokroj Gori visina snega je oko 10 cm. Obelela su i brda oko Užica. Svi putevi su prohodni.

SNEG U APRILU OKOVAO ZAPADNU SRBIJU Opet se zabeleli Zlatibor, Tara, Zlatar...

Alo

 

Kako je većina vozača na svoje automobile stavila letnje pneumatike, ukoliko kreću ka ovom delu Srbije apeluje se na dodatni oprez u vožnji.

Samo da mraza ne bude...

Iako mnogi jedva čekaju sunce i lepo vreme, poljoprivrednici Zapadne Srbije kažu da je ovaj sneg dobro došao, ali samo da ne bude u nekoj većoj količini da ne bi polomio voće koje je već procvetalo.

- Dobro je zbog vode, jer je zemlja žedna. Kod nas je još dobra situacija, kako je u drugim krajevima Srbije. Samo da ne bude nekog mraza i velikog snega da ne uništi ovo voće koje je procvetalo - kaže meštanin zlatiborskog sela.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading